• 19 Μαΐου 2024,

49η εθελοντική αιμοδοσία – Γενική συνέλευση και εξεύρεση νέου γραφείου

 49η εθελοντική αιμοδοσία – Γενική συνέλευση και εξεύρεση νέου γραφείου

Δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη απαρτία την περασμένη Κυριακή κι έτσι η γενική συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Στέλλα Μανωλά Κούρτη» θα επαναληφθεί στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο ΩΚΕΑΝΙΣ. Θέματα που θα εξετάσει η γενική συνέλευση είναι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός των ετών 2010, 2011, 2012 και η έγκριση προϋπολογισμού για το 2013, η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής και η έγκριση των προτάσεων. Ταυτόχρονα θα εξελιχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, αφού η τριετής θητείας της απερχόμενης διοικήσεως λήγει.

Πριν από τη γενική συνέλευση όμως ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει την 49η εθελοντική αιμοδοσία, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, από τις 8:00 έως τις 14:00 στον δημοτικό κήπο. Την αιμοδοσία θα στηρίξουν η κινητή μονάδα του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Καβάλας, καθώς και τοπικοί φορείς όπως ο εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Κηπουπόλεως – Καλαμίτσας, το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ και το 2ο ΕΠΑΛ.

Τις δράσεις του συλλόγου ανακοίνωσε με χθεσινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος Γιάννης Παπαζωγράφος, που παράλληλα αναφέρθηκε και στο σημαντικότατο πρόβλημα στέγασης που απειλεί τη λειτουργία του φορέα. Προ τριετίας ο δήμος παραχώρησε ένα γραφείο στο ισόγειο της παλιάς λέσχης, όπου μαζί με αρκετούς ακόμη συλλόγους στεγάζονται και οι εθελοντές αιμοδότες.

Τώρα όμως που το κτίριο πήρε το δρόμο της ανακαίνισης επιβάλλεται να βρεθεί άμεσα νέο γραφείο. Η πρόταση του δήμου για στέγαση στη δημοτική αγορά πλάι στα ψαράδικα, θεωρήθηκε αστεία. Κάποιες εναλλακτικές προτάσεις δε βρήκαν περιθώριο υλοποιήσεως και με δεδομένο ότι ο σύλλογος δε γνωρίζει ποιους ακριβώς χώρους διαθέτει ο δήμος Καβάλας, απλά αναμένει από τη διοίκηση μια νέα πρόταση ώστε να την αξιολογήσει.

 

Διαβάστε επίσης