• 6 Μαΐου 2024,

Το ΠΑΜΕ Καβάλας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

 Το ΠΑΜΕ Καβάλας καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Συνέντευξη τύπου έδωσε χθες η νέα γραμματεία του ΠΑΜΕ Καβάλας. Ασχολήθηκε κατ΄ αρχήν με το συλλαλητήριο που γίνεται στην πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτό. Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης μίλησε για την καινούρια εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, που όπως είπε υπεγράφη μεν αλλά χωρίς τους βιομήχανους. Είναι πλήγμα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Δεν πρέπει να δεχτούμε το καθεστώς δουλείας. Οργάνωση στους χώρους δουλειάς, είπε μεταξύ των άλλων ο Αναγν. Καραμπατζάκης. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως είχαν τα λόγια του, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου, σχετικά με τα όσα γινονται στο εργατικό κέντρο, το τελευταίο έτος. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, ζήτησε και προφορικά πριν από έναν περίπου χρόνο και γραπτά, πριν από ενάμιση περίπου μήνα, λίστα αντιπροσώπων των σωματείων της δύναμης του εργατικού κέντρου, αλλά κι όλα τα σωματεία που ανήκουν στο εργατικό κέντρο Καβάλας. Αντί να πάρει αυτές τις δύο λίστες – είπε χθες στη συνέντευξη τύπου – διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, που καθυστερεί σε ένα εύλογο – όπως το χαρακτήρισε – αίτημα.

Αν με ρωτήσει κάποιος στο δρόμο θα ντραπώ γιατί δεν ξέρω κι εγώ ποια είναι τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, είπε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης κι αναρωτήθηκε, «τι φοβούνται, τι έχουνε να κρύψουν και δεν τα δίνουν αυτά τα στοιχεία, όπως τα ζητήσαμε;»

Αμέσως μετά αναφέρθηκε σε ένα πρόσφατο γεγονός, της προηγούμενης – δηλαδή – εβδομάδας. Όπως εκ των υστέρων έμαθε το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε εκλογική γενική συνέλευση, σωματείο που φέρεται να έχει την ονομασία «Εργαζομένων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Δήμου Καβάλας». Κατά τον Αν. Καραμπατζάκη κανείς από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν ήξερε το παραμικρό. Η διαδικασία – είπε – μόνο εκλογική δεν ήταν, καθώς όπως διαπίστωσε με την παρουσία εκείνο το απόγευμα στο εργατικό κέντρο, ψήφιζαν συνταξιούχοι φοιτητές, ακόμη κι επαγγελματίες. Επίσης είπε την ίδια ώρα συνέπιπτε η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Διαπίστωσε λοιπόν ότι πολλοί έκαναν πρώτα αίτηση για να συμμετάσχουν στα σεμινάρια του προγράμματος, μετά ψήφιζαν στις ίδιες εκλογές.

Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης συμπλήρωσε ακόμη ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ με την παρουσία τους εκείνο το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, φαίνεται να ενόχλησαν τη διοίκηση του, μέλη της οποίας τους ζήτησαν να φύγουν από το κτήριο. Τους απείλησαν όπως είπε ακόμη και …με την αστυνομία.

Ύστερα από όλα αυτά ο Αν. Καραμπατζάκης είπε ότι οι συγκεκριμένες εκλογές είναι «μαϊμού» σε σωματεία που υπάρχουν μόνο ως σφραγίδα. Τέτοια – είπε – γίνονται κι αλλού. Τα ΠΑΜΕ τα καταγγέλλει πάντα, θυμίζοντας τις καταγγελίες πριν από τη γενική συνέλευση της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησε επίσης και η Σουζάνα Κουζικοπούλου εκπρόσωπος της επιτροπής ανέργων του ΠΑΜΕ, η οποία είπε ότι η επιτροπή βρίσκεται αυχνά στα γραφεία του ΟΑΕΔ, στο Περιγιάλι, ενημερώνοντας τους ανέργους για τα δικαιώματά τους και για τις διεκδικήσεις τους.

 

Διαβάστε επίσης