• 28 Απριλίου 2024,

4ήμερο το φετινό «πλάι στο κύμα»

 4ήμερο το φετινό «πλάι στο κύμα»

Η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ «πλάι στο κύμα», φέτος πραγματοποιείται στο τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου, δόθηκε χθες το πρωί στην Κεραμωτή, στο παραλιακό μπητς μπαρ «Παραλία». Μίλησαν ο δήμαρχος Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Χατζηγερακούδης κι ο φετινός διοργανωτής Δημήτρης Καγιάσας. Απ΄ ότι φαίνεται οι εκδηλώσεις είναι απολύτως έτοιμες, αν και μεσολαβεί περίπου ένα 15θήμερο για την πραγματοποίησή τους. Η ιδιαιτερότητα φέτος αφορά ότι, το φεστιβάλ είναι τετραήμερο. Οι δύο μάλιστα από τις 4 μέρες – βραδιές ειδικότερα συναυλιών – είναι καθημερινές. Δευτέρα και Τρίτη.

Πρώτος μίλησε ο δήμαρχος Νέστου Β. Τσομπανόπουλος, που κάλεσε όλο τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής, της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις εκδηλώσεις. «Τους ξαναπεριμένουμε» είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι το  μουσικό γεγονός θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

Το φεστιβάλ «πλάι στο κύμα» φέτος συμπληρώνει 16 χρόνια, είναι ένας θεσμός μ΄ επιτυχία, είπε ο κ. Τσομπανόπουλος και συμπλήρωσε: «Όλος ο κόσμος περιμένει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ «πλάι στο κύμα». Φέτος συνεργαζόμαστε με το συμπολίτη Δημήτρη Καγιάσα. Όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις γίνονται στο δημοτικό κάμπινγκ που αυτή την περίοδο έχει πληρότητα 95%. Είναι μουσικές εκδηλώσεις δίπλα στη θάλασσα. Τις ημέρες του φεστιβάλ θα επιτρέψουμε ελεύθερο κάμπινγκ στην αμμόγλωσσα. Ενώ έχουμε εξασφαλίσει ξεχωριστό χώρο για να μπορούνε να παρακολουθούνε τις εκδηλώσεις κι άτομα με ειδικές ανάγκες. Ήδη δηλώνουμε ότι θα διευκολύνουμε δωρεάν – χωρίς εισιτήριο δηλαδή – τα παιδιά του ιδρύματος ΚΕΚΥΑΜΕΑ Χρυσούπολης και του Ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» από την Καβάλα. Τηρούμε τη νέα φιλοσοφία που αρχίσαμε πέρσι. Γυρίσαμε το φεστιβάλ στον αρχικό του σκοπό. Στοχεύουμε στη νεολαία. Οι καλλιτέχνες που εμφανίζονται στις τέσσερεις βραδιές είναι ονόματα με ιστορία στο χώρο. Έχουνε να έρθουνε στην περιοχή πολλά χρόνια. Ο διοργανωτής εφέτος βάζει στοίχημα μες 4η μέρα συναυλιών».

Ο κ. Τσομπανόπουλος μίλησε για τις παράλληλες εκδηλώσεις που προετοιμάζονται για τη δυνατότητα όσοι παρακολουθήσουν τις συναυλίες, προερχόμενοι από την Καβάλα, μετά το τέλος αυτών, να επιστρέψουν στην Καβάλα με δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ μίλησε και για την αυξημένη πληρότητα στην Κεραμωτή, από πλευράς τουριστικής κίνησης, επιμένοντας στις διανυκτερεύσεις, Βούλγαρων και Τούρκων.

Ο Δ. Καγιάσας θύμισε το πρόγραμμα:

-Το Σάββατο 30 Ιουλίου, με τον Τζίμη Πανούση, την Κυριακή 31 Ιουλίου, με Πορτοκάλογλου – Αρβανιτάκη, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου με Μαραβέγια, την Τρίτη 2 Αυγούστου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Κάθε βραδιά θα υπάρχουν νεανικά υποστηρικτικά συγκροτήματα, πριν τους κεντρικούς καλλιτέχνες, προερχόμενα από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη.

Ο Δ. Καγιάσας ανακοίνωσε ότι θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως αγώνες μότο κρος κι εντούρο. Αγώνες κι επιδείξεις πολεμικών τεχνών,  μπήτς βόλλεϋ. Ενδέχεται να συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις και οι «Παραμυθάδες».

Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ, η βραδιά στην προπώληση. 14 ευρώ στην είσοδο του κάμπινγκ, ενώ για το 4ήμερο 40 ευρώ.

«Είναι ρίσκο οι 4 ημέρες εκδηλώσεων, αλλά πιστεύω να λειτουργήσουν όλα θετικά», είπε ο Δημ. Καγιάσας. Ενώ ο Γιάννης Χατζηγερακούδης – αντιδήμαρχος – τόνισε ότι το φεστιβάλ βοηθά την τουριστική προβολή και την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Κεραμωτής. Συνεχάρη το διοργανωτή για τα ονόματα που εξασφάλισε και θύμισε ότι αμέσως μετά συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Κεραμωτής, που σημαίνει ότι συνολικά δέκα μέρες η Κεραμωτή θα έχει πολύ κόσμο.

 

Διαβάστε επίσης