• 12 Μαΐου 2024,

Με την ευκαιρία έργα στα σχολεία

 Με την ευκαιρία έργα στα σχολεία

Συνεδρίασε χθες το πρωί στο δημαρχείο, η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Επρόκειτο για την 32η συνεδρίασή της από την αρχή του έτους. Με την παρουσία ως συνήθως ενός μόνο δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, του κ. Νίκου Μουρτασάγα. Εκτός από τα 16 θέματα της ημερήσιας διάταξης, ένα από αυτά αποσύρθηκε, συζητήθηκαν κι αποφασίστηκαν τα περισσότερα ομόφωνα. Πέραν των θεμάτων αυτών συζητήθηκαν και δύο έκτακτα.

Μόνο σ΄ ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την οικονομική επιτροπή δεν υπήρξε ομόφωνη απόφαση. Είχε σχέση με την τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων, προϋπολογισμού 2ου τριμήνου, 2016, για το Δήμο Καβάλας. Ο κ. Μουρτασάγας τόνισε ότι θα μιλήσει για το θέμα, όταν αυτό απασχολήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ενδιαφέρον έχουν οι πρωτοβουλίες του Δήμου Καβάλας να επωφεληθεί την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά, να δρομολογήσει εργασίες απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία τους το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αποφασίστηκε χθες να γίνουν έργα επισκευών στο 5ο δημοτικό σχολείο, όπου θα φιλοξενηθούν δύο νηπιαγωγεία, που έως τον Ιούνιο λειτουργούσαν στο πρώην πειραματικό γυμνάσιο. Θα γίνει έργο μονώσεων στο κτήριο του τεχνικού λυκείου και παρέμβαση στα κουφώματα στο 1ο δημοτικό σχολείο των Κρηνίδων.

Τα θέματα πριν από την ημερήσια διάταξη αφορούσαν μέτρα πυρασφάλειας στα δύο κτήρια του Δήμου στις Κρηνίδες, όπου με απευθείας ανάθεση θα εκτελεστεί το έργο από τους αδελφούς Ευφροσυνίδη. Πρόκειται για έργα που ολοκληρώθηκαν μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά στην μελέτη, άρα και στην εκτέλεση των έργων, δεν προβλέφθηκαν μέτρα πυρασφάλειας.

Ο Μιχάλης Τιμοσίδης θα εκτελέσει με απευθείας ανάθεση έργο κατασκευής γέφυρας στην Άνω Λεύκη, για να διευκολύνει κτηνοτρόφους της περιοχής.

Αποφασίστηκε να διατεθεί ποσό 5000 ευρώ, για την απολύμανση του ψυγείου των νεκροταφείων. Ενώ η τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού 2ου τριμήνου 2016, Δήμου Καβάλας, έδειξε σχεδόν άριστη εικόνα στα τακτικά έσοδα. Αυτό ήταν το βασικό σχόλιο του αντιδημάρχου Ηλία Καλανταρίδη.

Είπε επίσης ότι το μέτρο δέσμευσης ΑΦΜ και κατασχέσεων αποδίδει. Βοηθά το Δήμο να συγκεντρώνει τα τακτικά του έσοδα. Αν και όπως τόνισε οι επιχορηγήσεις από το κράτος καθυστερούν. Φέτος θα πληρωθούν 200.000 ευρώ, ποσά που αφορούνε έργα αυτεπιστασίας προηγούμενων μηνών.

Συζητήθηκαν αναλήψεις υποχρέωσης με αντίστοιχη ψήφιση πιστώσεων. Ξεχωρίζει το ποσό των 24.000 ευρώ για τη λειτουργία και αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας.

Από τις νέες πιστώσεις του τρέχοντος έτους με απευθείας ανάθεση θ΄ αγορασθούν λάμπες έως του ποσού των 15.000 ευρώ, μια και ο διαγωνισμός του Δήμου δεν προχωρά.

Εγκρίθηκε το πρακτικό πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την επισκευή και συντήρηση κάδων απορριμμάτων. Και οι τρεις εταιρίες που συμμετείχαν απορρίπτονται  λόγω έλλειψης δικαιολογητικών. Η διαδικασία θα γίνει από την αρχή. Αντίθετα ο διαγωνισμός προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας, και των νομικών του προσώπων, με ενδεικτικό προϋπολογισμό 713.000 ευρώ, προχωρά κανονικά. 12 εταιρίες κατέθεσαν προσφορές. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών απέκλεισε τις επτά. Πέντε συνεχίζουν με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, εκ των οποίων οι τρεις είναι εταιρίες από την Καβάλα.

Μικρό ενδιαφέρον για τα περίπτερα

Χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση δύο περιπτέρων. Ανταποκρίθηκαν δύο μόνο άτομα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια πρόταση για ένα εκ των δύο περιπτέρων. Για το περίπτερο που είναι κενό και υφίσταται στις Κρηνίδες δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος. Η πρόταση αφορούσε το περίπτερο που είναι κλειστό στην οδό Καράνου, απέναντι από τη Δημοτική αγορά, πλην όμως ο ενδιαφερόμενος που κατέθεσε πρόταση δεν είχε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η πρότασή του απορρίφθηκε. Όλη η διαδικασία θα γίνει από την αρχή, σε νέα ημερομηνία.

 

Διαβάστε επίσης