• 28 Απριλίου 2024,

5 νέοι υπάλληλοι στις δικαστικές υπηρεσίες του νομού

 5 νέοι υπάλληλοι στις δικαστικές υπηρεσίες του νομού

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας (την καθιερωμένη μία φορά το χρόνο) τιμήθηκε χθες στην πόλη μας η γιορτή του Διονυσίου Αρεοπαγίτη, προστάτη όλων όσων εργάζονται στο χώρο της δικαιοσύνης. Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία με αρτοκλασία στην εκκλησία της Παναγίας. Ακολούθησε προσφορά καφέ στο «Μπρίκι» που βρίσκεται δίπλα στον ιερό ναό.

Οι εκδηλώσεις ήταν πετυχημένες διότι σε αυτές συμμετείχαν αρκετοί δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι κτλ. Ήταν επίσης η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Γκράνας. Αρκετοί δικηγόροι ήταν στην εκκλησία με διπλή ιδιότητα. Αναφερόμαστε στους δικηγόρους Γιώργο Γραμμένο (πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου), Αλέξανδρο Ιωσηφίδη (περιφερειακό σύμβουλο κτλ), Δημήτρη Παπουτσή (πρώην βουλευτής) κτλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης καθηγητής μέσης εκπαίδευσης- διδάκτωρ Θεολογίας και νομικός. Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία περί δικαίου, στον Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, τον Άρειο Πάγο κτλ.

Ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων του Νομού Δημήτρης Μπακόλας ανακοίνωσε χθες ότι πριν το τέλος του έτους θα αρχίσουν να εργάζονται στο δικαστικό μέγαρο 5 νέοι δικαστικοί υπάλληλοι. Πρόκειται για μόνιμο προσωπικό που είναι απαραίτητο. Με αυτή την προσθήκη είμαστε καλά από πλευράς προσωπικού, είπε ο κ. Μπακόλας. Συμπλήρωσε ότι «… πολλά πράγματα γίνονται χάρη στο φιλότιμο που δείχνουν όλοι οι δικαστικοί υπάλληλοι».

Θυμίζουμε ότι στο τέλος του Νοέμβρη πραγματοποιούνται εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας. Για την Καβάλα γνωστή μοναδική ως τώρα υποψηφιότητα είναι αυτή του κ. Γιώργου Γραμμένου. Στον καφέ που ακολούθησε έγιναν χαλαρές προεκλογικές κουβέντες με νέο όνομα αυτό της Δέσποινας Αθανασιάδου. Η ίδια δεν έχει πει δημοσίως τίποτα σχετικό. Χθες εξ αιτίας της γιορτής οι υπηρεσίες στο δικαστικό μέγαρο δεν λειτούργησαν, φυσικά δεν έγιναν καθόλου δίκες.

Διαβάστε επίσης