5ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ανακαλύπτουμε την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας και συνδεόμαστε

 5ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ανακαλύπτουμε την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας και συνδεόμαστε

Την εβδομάδα 9-16 Μαρτίου 2024, 10 μαθητές και μαθήτριες της Γ τάξης και 3 εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου Καβάλας ταξίδεψαν στην πόλη της Σικελίας Μπαρτσελλόνα Πότσο ντι Γκότο (Barcellona Pozodi Gotto) στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus+ΚΑ122-Σχολική Εκπαίδευση.

Με συνομήλικους  μαθητές και μαθήτριες από το ιταλικό σχολείο-εταίρο (Istituto Comprensivo D’ Alcontres) προσέγγισαν την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά των δύο χωρών μέσα από δραστηριότητες άτυπης και βιωματικής μάθησης: έγιναν εικονικοί ξεναγοί του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, επισκέφτηκαν τα αρχαία θέατρα της Ταορμίνα και του Τίνταρι όπου ερμήνευσαν απόσπασμα από την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη», συνεργάστηκαν σε εργαστήρια STEAM, μοιράστηκαν την μουσική παράδοση των χωρών τους.

Όλοι επέστρεψαν πλουσιότεροι σε εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που θα μεταφέρουν ως καλές πρακτικές στην ευρύτερη σχολική κοινότητα. Πιο σημαντικές, ωστόσο, είναι οι αξίες της δημιουργικής συνεργασίας, της ενεργού συμμετοχής, του σεβασμού στην ιστορική μνήμη και της σημασίας της ευρωπαϊκής ταυτότητας που αποκόμισαν και θα τους βοηθήσουν ουσιαστική στην ενήλικη ζωή τους.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης