• 29 Μαρτίου 2024,

6 μήνες με αναστολή: Τα κατσίκια του κτηνοτρόφου αδέσποτα στη Σκάλα Παναγίας!

 6 μήνες με αναστολή: Τα κατσίκια του κτηνοτρόφου αδέσποτα στη Σκάλα Παναγίας!

Η διαφορετική κι ενδιαφέρουσα υπόθεση του Μονομελούς Καβάλας χθες,  αφορούσε περιστατικά στη Θάσο. Ειδικότερα στη Σκάλα Παναγίας. Κατηγορούμενος ήταν κτηνοτρόφος της περιοχής, τα ζώα (κατσίκια) του οποίου κατ’ επανάληψη κυκλοφορούσαν στο χωριό. Αδέσποτα κι αφύλαχτα. Αυτό γίνονταν ακόμη και στη διάρκεια της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου. Η υπόθεση έφθασε στο δικαστήριο μετά από καταγγελία δύο τουλάχιστον κατοίκων, είχε σχέση με περιστατικά αυτού του είδους του Καλοκαιριού του 2018. Το δικαστήριο αφού άκουσε τους 3 μάρτυρες κατηγορίας αλλά και τον παρόντα κατηγορούμενο (που δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης) επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή. Ο κτηνοτρόφος που αρνήθηκε την κατηγορία άσκησε έφεση κι αποχώρησε από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των κατοίκων της Σκάλας Παναγίας τα αδέσποτα κατσίκια εντοπίζονταν στον οικισμό συνεχώς και όλο το χρόνο. Ακόμη και στην τουριστική περίοδο. «Βόσκουν στο χωριό» κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας ενώ συμπλήρωσε ότι ένα ψόφησε σε αυλή σπιτιού! «Μας βρίζει και μας απειλεί όταν του κάνουμε παρατήρηση» είπε για τον κατηγορούμενο. Η δεύτερη μάρτυρας κατηγορίας είπε ότι τα κατσίκια μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της και της έσπασαν τα σκαλάκια! Του τηλεφωνούμε κι έρχεται και τα μαζεύει, υποστήριξε. Ο τρίτος μάρτυρας κατηγορίας- αστυνομικός- επιβεβαίωσε πλήρως τα περιστατικά και τα προβλήματα. «Συχνά τα κυνηγάμε» τόνισε. Ο κατηγορούμενος υπέβαλε ερωτήσεις στους μάρτυρες παρουσιάζοντας ισχυρισμό σύμφωνα με τον οποίο τα κατσίκια της δικογραφίας δεν είναι δικά του. Αυτό είπε και στην απολογία του.

«Υπάρχουν αδήλωτα κατσίκια άλλων κτηνοτρόφων της περιοχής αλλά και άγρια» σημείωσε. Για τα άγρια άφησε να εννοηθεί ότι μόνα τους κατεβαίνουν στο χωριό από το βουνό. Σημειώνουμε ότι οι παθόντες κάτοικοι της Σκάλας Παναγίας είπαν στο δικαστήριο ότι έχουν και φωτογραφίες από τα αδέσποτα κατσίκια που κυκλοφορούν στα σπίτια και στις αυλές τους. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου αφού όπως είπε το αδίκημα αποδείχθηκε ότι τελέστηκε κατ’ επανάληψη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέβαλε την ποινή των 6 μηνών με την 3ετή αναστολή.

 

 

Διαβάστε επίσης