• 18 Απριλίου 2024,

65 χρονών η «Πρωϊνή»

 65 χρονών η «Πρωϊνή»

Η «Πρωϊνή» είχε χθες Κυριακή τα γενέθλιά της. Έκλεισε τα 65 χρόνια συνεχούς καθημερινής κυκλοφορίας. Πρωτοκυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1952 από τον ιδρυτή της και πρώτο της διευθυντή Περικλή Μπακλαβά και συνεχίζει μέχρι σήμερα έχοντας περάσει πλέον εδώ και πολλά χρόνια στην τρίτη γενιά των ιδιοκτητών της.

Μακρά πορεία για μια τοπική εφημερίδα, έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου, με τους αγώνες της, με τα λάθη της, με τις δημοσιογραφικές της επιτυχίες προσπαθώντας σε κάθε περίπτωση να πει την αλήθεια, να σταθεί στο πλευρό των Καβαλιωτών και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της πόλης και του νομού μας. Ίσως όχι πάντα με επιτυχία αλλά ωστόσο με καλές προθέσεις.

Στην πορεία των 65 χρόνων αγωνίστηκε να ακολουθήσει και τις τεχνικές εξελίξεις αλλά και τις απαιτήσεις των καιρών για την ενημέρωση, ιδρύοντας και λειτουργώντας ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό καθώς επίσης -τα τελευταία χρόνια- και μία άρτια από κάθε άποψη και ενημερωμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα δεν άφησε αλώβητη τη Πρωϊνή. Επηρεάστηκε και εκείνη όπως όλες οι επιχειρήσεις των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ, συνεχίζει ωστόσο να κρατά και να αντέχει παρά το γεγονός ότι πέραν της κρίσης υπάρχουν και λυμαίνονται το χώρο διάφορα λαθρόβια φύλλα που καθιστούν δυσκολότερη την επιβίωση των υγιών επιχειρήσεων.

Η «Πρωϊνή» είναι σήμερα η μακροβιότερη εν ζωή και λειτουργία εφημερίδα της Καβάλας. Με το βάρος των 65 χρόνων της αλλά και με την συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στην δημοκρατία, την αλήθεια και τους αναγνώστες της θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα συμφέροντα της πόλης και του νομού δίνοντας καθημερινό πρωϊνό ραντεβού με όλους τους Καβαλιώτες στα περίπτερα.

Στη φωτογραφία το πρώτο φύλλο της «Πρωϊνής» της 23ης Απριλίου του 1952.

Διαβάστε επίσης