• 28 Μαρτίου 2024,

75 μονάδες αίματος συγκέντρωσε η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

 75 μονάδες αίματος συγκέντρωσε η πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στη δημοτική καπναποθήκη (περιοχή πλατείας Καπνεργάτη) μία ακόμη έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσε και επιμελήθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος της Καβάλας.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη. Μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί 75 μονάδες αίματος που αφορούσαν την εθελοντική αιμοδοσία σήμερα, της Δευτέρας που έγινε στον ίδιο χώρο και αυτή που έγινε στα Λιμενάρια της Θάσου την Τρίτη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος προωθεί αμέσως στο σταθμό αιμοδοσίας του νοσοκομείου Καβάλας τις μονάδες αίματος που συγκεντρώνει.

Όσο περνούν οι μέρες και η πρωτοβουλία του γίνεται γνωστή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταπόκριση των πολιτών. Εξετάζεται και μάλλον είναι πιθανό η εθελοντική αιμοδοσία να μεταφερθεί το προσεχές διάστημα στη Χρυσούπολη, στο Λιμένα της Θάσου και αλλού.  Δεν αποκλείεται να επαναληφθεί  στην Καβάλα πάντα στη δημοτική καπναποθήκη. Σχετικές αποφάσεις θα πάρει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου σε συνεννόηση με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

* Στα πλαίσια οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και με γνώμονα την διευκόλυνση της πρόσβασης των εθελοντών αιμοδοτών, σας ανακοινώνουμε ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3/2020 θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο χώρο του ΚΑΠΗ Χρυσούπολης από τις 8:30 έως τις 13:30.  Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού! 

Συνεπώς καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο αιμοδοσίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαρκαδιάς κ. Πεντέρη Απόστολο ( 6981 840 066) είτε με την Πρόεδρο του συλλόγου κ. Ζαμπέλου Ελευθερία ( 6979 38 20 72) μέχρι και το Σάββατο στις 14:00.

 

 

Διαβάστε επίσης