7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ένα σχολείο που ενισχύει τη συμπερίληψη (φωτογραφίες)

 7ο Γυμνάσιο Καβάλας: Ένα σχολείο που ενισχύει τη συμπερίληψη (φωτογραφίες)

Οι καθηγήτριες των Τμημάτων Ένταξης του σχολείου μας διοργάνωσαν μια εξαιρετική δράση συνδιδασκαλίας με στόχο την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων διαβίωσης για τους μαθητές μας.

Η δράση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2024, όταν το Τμήμα Ένταξης Γ2 συνεργάστηκε διαδικτυακά με  το Τμήμα Ένταξης του 5ου Γυμνασίου Καβάλας για την ενότητα “Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι” του μαθήματος της Γλωσσικής Διδασκαλίας.

Τα παιδιά γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να μάθουν εύκολες μαγειρικές συνταγές. Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρατηρήθηκε ότι δυσκολεύονταν να προσαρμόσουν συνταγές για περισσότερα άτομα. Έτσι, εντάχθηκε η έννοια της αναλογίας στη συνδιδασκαλία.

Η μία ιδέα οδήγησε στην επόμενη και τελικά σαν συνέχεια της εξ’ αποστάσεως διαδικασίας αποφασίστηκε να βρεθούν τα δύο τμήματα σε φυσικό χώρο και όλοι μαζί, οι μαθητές και οι μαθήτριες υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους, να μαγειρέψουν από κοινού.

Η “μαγειρική” συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας στις 5/4/2024 και ήταν απόλυτα επιτυχής. Οι μαθητές έφτιαξαν pancakes και ρόφημα με φρούτα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους στις καθημερινές διατροφικές ανάγκες. Επίσης, ανέπτυξαν μαθηματικές δεξιότητες με τις αναλογίες των συνταγών.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες αλλά και στις καθηγήτριες κ. Χατζηβαρύτη Δανάη, Μαθηματικό του τμήματος Ένταξης του 7ου Γυμνασίου Καβάλας και στην κ. Κυριαζούδη Κατερίνα, Φιλόλογο του τμήματος ένταξης του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, για την όμορφη ιδέα, αλλά και για το μεράκι και τη φαντασία που έβαλαν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές και μαθήτριές τους.

Η δράση αυτή εντάσσεται στην εκπαιδευτική πολιτική του 7ου Γυμνασίου Καβάλας, που στηρίζει όλα τα παιδιά του και δημιουργεί ευκαιρίες για νέους ορίζοντες γνώσης και δημιουργικότητας. Τέλος, θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και τις καθηγήτριες για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που διαμόρφωσε θετικές εμπειρίες και μαθησιακές ευκαιρίες για όλους.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Διαβάστε επίσης