• 26 Απριλίου 2024,

8.811 αιτήσεις στην επόμενη φάση της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής

 8.811 αιτήσεις στην επόμενη φάση της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Προχθές Δευτέρα 31 Μάη υπογράφηκε στην Κομοτηνή από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο η πρώτη τροποποίηση απόφασης ένταξης της πράξης « Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην ΑΜΘ».

Πρόκειται για το πρόγραμμα της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Εκτός από τις περίπου 1.000 αιτήσεις που αξιολογήθηκαν θετικά εδώ και καιρό, υπάρχουν ακόμη 7.789 που κι αυτές πλέον έχουν θετική πρώτη αξιολόγηση.

Στη συνέχεια η ίδια απόφαση μνημονεύει αναλυτικά και συγκεκριμένα όλες τις επιχειρήσεις που δικαιούνται χρήματα και το ποσό που θα εισπράξει η κάθε μία. Δείτε τον κατάλογο των επιχειρήσεων στο έγγραφο της Διαύγειας 9ΒΟΝ7ΛΒ-Ξ6Ξ.

Συνολικά και έως τώρα την πρώτη φάση της διαδικασίας πέρασαν 8. 811 επιχειρήσεις απ’ όλη την ΑΜΘ. Τώρα οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της δεύτερης φάσης.

Ο έλεγχος των αρχικών αιτήσεων συνεχίζεται αν και ο ΕΦΕΠΑΕ που θα αναλάβει τη διαχείριση του προγράμματος δεν έχει «εμφανιστεί» προς το παρόν στην Κομοτηνή. Φυσικά και παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνουν οι πρώτες πληρωμές της Μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Διαβάστε επίσης