• 29 Μαρτίου 2024,

Λήξη συναγερμού! Μόνο 17 οι ασθενείς με κορωνοϊό χθες στο Νοσοκομείο

 Λήξη συναγερμού! Μόνο 17 οι ασθενείς με κορωνοϊό χθες στο Νοσοκομείο

Σημαντική η χθεσινή μέρα για το Νοσοκομείο Καβάλας.

Όχι μόνο επανήλθε στην κανονικότητα του με τα εξωτερικά ιατρεία που λειτουργούν αλλά λόγω νέας μείωσης ασθενών με covid «απελευθερώθηκε» ο 3ος όροφος κι έτσι ασθενείς με κορωνοϊό υπάρχουν μόνο στον 5ο.

Εκεί θα είναι σε ετοιμότητα και διαθεσιμότητα 80 περίπου κρεβάτια. Κάτι που καλού κακού φαίνεται ότι θα ισχύει όλο το Καλοκαίρι. Χθες το μεσημέρι οι ασθενείς με κορωνοϊό ήταν 17.

Οι 16 στην κλινική και ένας μόνο στη ΜΕΘ. Για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο ασθενών έπρεπε να περάσουν 4 μήνες γενικού συναγερμού. Ο οποίος φαίνεται να λήγει. Τόσο λίγους ασθενείς με κορωνοϊό το Νοσοκομείο είχε να αντιμετωπίσει από το τελευταίο δεκαήμερο του Φλεβάρη!

Επακολούθησαν αυξήσεις και νέα κύματα της νόσου που ευτυχώς κι αυτά αντιμετωπίστηκαν και έληξαν. Ωστόσο κανείς δεν εφησυχάζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τον Μάη τα κρούσματα στο Ν. Καβάλας ήταν 483, τα 63 εξ αυτών στο νησί της Θάσου. Τον Απρίλιο τα κρούσματα ήταν 1.122, τον Μάρτιο 527 και τον Φεβρουάριο 255.

Πέρσι τον Μάη ο Νομός Καβάλας δεν είχε καθόλου κρούσματα κορωνοϊού! Χθες αποφασίστηκε τηλεκπαίδευση σε δύο τμήματα του 3ου Γυμνασίου της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης