• 20 Απριλίου 2024,

Φεστιβάλ και πολλά πολιτιστικά γεγονότα το Καλοκαίρι στο «Ακόντισμα»

 Φεστιβάλ και πολλά πολιτιστικά γεγονότα το Καλοκαίρι στο «Ακόντισμα»

Η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης διοργανώνει το Καλοκαίρι στο Ακόντισμα δύο τουλάχιστον φεστιβάλ της.

Εκεί φαίνεται ότι θα γίνουν εκδήλωση ή εκδηλώσεις και του Cosmopolis. Στο Ακόντισμα θα γίνουν τουλάχιστον 20 πολιτιστικά γεγονότα. Το πρώτο – κορωνοϊού επιτρέποντος- στις 19 Ιουνίου. Το πρόγραμμα των συναυλιών και μουσικών γεγονότων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει:

Το φετινό Καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για τον παραδοσιακό οικισμό της Νέας Καρβάλης, για το γνωστό «Ακόντισμα».

Εκτός των καθιερωμένων πολιτιστικών γεγονότων – με γνωστότερο το φεστιβάλ Ήλιος και Πέτρα- στο θέατρο του «Ακοντίσματος» θα γίνουν πολλές ακόμη εκδηλώσεις. Θα ξεχωρίσουν οι συναυλίες, τα μουσικά γεγονότα, ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με το Cosmopolis.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα υπάρξουν σύντομα. Ας μη ξεχνάμε ότι φέτος το Καλοκαίρι η Στέγη Πολιτισμού θα συνεργαστεί με νέα άτομα, τα οποία σκοπεύουν να κάνουν στο θέατρο αρκετές μουσικές συναυλίες. Μια πρώτη γεύση των προθέσεων τους λάβαμε πέρσι, με τις συναυλίες που ήταν σημαντικές και έγιναν στον ίδιο χώρο.

Ο εκπρόσωπος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης είναι και σίγουρος και χαρούμενος. Αναφέρεται σε πολλά και θαυμάσια σχέδια φέτος στο «Ακόντισμα». Μνημονεύει αμέσως το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» και συμπληρώνει:

«Όλων των ειδών οι εργασίες στον οικισμό κορυφώνονται και ολοκληρώνονται εντός των ημερών. Προκειμένου το «Ακόντισμα» να είναι έτοιμο από κάθε πλευρά για να υποδεχθεί τον πολιτισμό σε όλες του τις εκφράσεις.

Θα ξαναλειτουργήσει και το εστιατόριο και οι καφετέριες. Το θέατρο εκτός των άλλων θα εμπλουτιστεί και με τη δράση των παιδιών. Στα μάτια τους είδα τους συνεχιστές μου. Το Ήλιος και Πέτρα παραμένει όπως το ξέραμε, με τη δομή που γνωρίζαμε.

Παραμένουν και οι εκδηλώσεις Νόστιμον Ήμαρ στο τέλος του Καλοκαιριού. Ότι έκανε η Στέγη Πολιτισμού συνεχίζει να το κάνει. Αυτά εμπλουτίζονται με τη λειτουργία των παιδιών, τα οποία έχουν θάρρος, δύναμη, φωτεινότητα.

Συνεχίζουν και μεγαλώνουν τη γκάμα της πολιτιστικής προσφοράς. Όπως ακριβώς την θέλαμε και όπως ακριβώς την αρχίσαμε από την αρχή. Το φετινό Ήλιος και Πέτρα θα είναι αφιερωμένο στο έτος της χαράς, στο 1921. Που η Μικρά Ασία αποτελούσε κορμό της Ελλάδας. Τριήμερο φεστιβάλ».

Η ομάδα αυτή των νέων ανθρώπων που συνεργάζεται με τον κ. Ιωσηφίδη «… αναλαμβάνει να προχωρήσει το πράγμα» αναφέρει ειδικότερα. Κάνει λόγο για μια σύνθεση της ομάδας με το σύλλογο και μια διαδικασία αλληλοσυμπλήρωσης.

Διαβάστε επίσης