• 9 Μαΐου 2024,

9.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης μέσα σε 3 ώρες

 9.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης μέσα σε 3 ώρες

Όταν γίνονται 9.000 χιλιάδες αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης μέσα σε 3 μόνο ώρες καταλαβαίνετε κύριε πρόεδρε οτι δεν πάμε καλά.

Οτι και να λένε τα νούμερα οτι και να λένε οι Ευρωπαίοι η αλήθεια είναι άλλη.

Η αλήθεια είναι οτι ο κόσμος συνεχίζει να ζορίζεται και ίσως περισσότερο αυτή την περίοδο που υπάρχει ένα θόλωμα και ένα μούδιασμα απο αυτά τα γνωστά μουδιάσματα της κρίσης που έρχονται για να μας θυμίσουν οτι δεν πέρασε ούτε μια μέρα απο εκείνο το πρωϊνό του Καστελόριζου όπου ο Γιώργος Παπανδρέου έστελνε την χώρα στην αγκαλιά του μηχανισμού στήριξης περιγράφοντας τον σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης.

Σήμερα μετά απο 4 και βάλε χρόνια στον μηχανισμό αυτό σαν παλιοσειρές στις επιτηρήσεις και τα μνημόνια γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια.

Όπως θα έχετε καταλάβει και εσείς η πολιτική της κυβέρνησης έχει αλλάξει και πλέον οι κυβερνητικοί μιλάνε για τέλος των μνημονίων και οχι της επιτήρησης αφού ακόμα δεν έχουν οριμάσει οι συνθήκες για έξοδο της χώρας απο το πρόγραμμα επιτήρησης,

Τολμήσαμε να το σκεφθούμε και έπεσαν οι αγορές να μας φάνε.

Μέσα σε ένα βράδυ κοντέψανε να μας καταπιούνε.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ένιωσε αυτό που λέμε να χάνει την γή κάτω απο τα πόδια της αφού κατάλαβε πόσο οργανωμένο είναι το έγκλημα.

Σε αυτό το θρίλερ αντίπαλος της Ελλάδας δεν είναι μόνο ο κακός της εαυτός και οι δανειστές της αλλα και οι αγορές και γενικότερα το Ευρωπαϊκό οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θέλουμε και εμείς να πορευτούμε.

Μόλις πήγαμε να κουνήσουμε την ουρά μας μετά απο τόσα χρόνια στον γύψο και φέρανε κατευθείαν τον μπόγια να μας μαζέψει και να μας επαναφέρει στην τάξη.

Όπως είπε και ο Καραμανλής, ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα έχει υπογράψει την επιτήρηση της για πολλές ακόμα δεκαετίες.

Μπορεί τα επόμενα χρόνια να μην είναι τόσο στενή η επιτήρηση αλλα θα υπάρχει και θα μας τραβάει τα γκέμια όταν αυτά θα χαλαρώνουν.

ΟΙ υπογραφές που έχουμε βάλει μέχρι σήμερα μας δένουν για πολλά ακόμα χρόνια χειροπόδαρα με τους πιστωτές και δανειστές μας που μπορεί να σταματήσουν κάποια στιγμή να μας δανείζουν αλλα δεν θα σταματήσουν να μας ελέγχουν.

Αυτά για να μην πετάμε στον αέρα.

Τα γνωστά λεμονοκυπάρισσα θα τοποθετηθούν στα παρτέρια που έχουν δημιουργηθεί απο την ανάπλαση του κόμβου Φαλήρου πρίν απο μερικούς μήνες και είναι μέρος μιας ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής που φθάνει μέχρι την Ερυθρού.

Σίγουρα τα λεμονοκυπάρισσα απο τα αγριόχορτα που υπήρχανε και μέχρι χθες είναι καλύτερα αλλα μήπως όταν θεριέψουν και ψηλώσουν μας κρύψουν την θέα ;

Η θέα απο το μπαλκόνι του Φαλήρου είναι φοβερή και σε μερικούς μήνες όταν θα ψηλώσουν τα λεμονοκυπάρισσα θα πρέπει να περνάς μπροστά απο αυτά για να βλέπεις.

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται όπως επίσης συνεχίζονται να έρχονται στο φως και νέα ευρήματα.

Κεφάλια σφιγγών , θραύσματα απο τα φτερά αυτών , ψηφιδωτά , Καρυάτιδες , τα πάντα όλα όπως θα έλεγε και  ο Αλέφαντος.

Το μόνο που ακόμα δεν έχουμε βρεί αν και σκάβουμε αρκετούς μήνες είναι τον ένοικο ή τους ένοικους του τάφου.

Ολο φθάνουμε μια ανάσα πρίν απο τον νεκρικό θάλαμο αλλά αυτή η ανάσα μετριέται σε πολλά κυβικά χώματος που πρέπει με τρόπο διακριτικό να αφαιρεθούν για να πάμε παρακάτω.

Η στήλη το είχε γράψει πρίν απο καιρό όταν όλοι μιλούσανε για ανασκαφές μιας εβδομάδας και το ξαναγράφει και σήμερα οτι θα έρθουν τα χριστούγεννα και εμείς θα είμαστε με τους γκασμάδες στα χέρια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης