9 κρουαζιερόπλοια ανακοίνωσαν άφιξη στην Καβάλα το 2020!

 9 κρουαζιερόπλοια ανακοίνωσαν άφιξη στην Καβάλα το 2020!

Σημάδια ανάκαμψης του τουρισμού κρουαζιέρας παρουσιάζονται για το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος». Αφορούν το επόμενο έτος αφού για το 2020 έχουν από τώρα ανακοινώσει την άφιξη τους 9 κρουαζιερόπλοια. Το νούμερο ξεφεύγει από τις περιορισμένες αφίξεις φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. Δεν γίνονται προβλέψεις για το που μπορεί να φθάσει αλλά στον ΟΛΚ είναι φανερή η ικανοποίηση για την εξέλιξη.

Σχετικά με το πρόγραμμα αφίξεων την τρέχουσα Καλοκαιρινή περίοδο, δύο κρουαζιερόπλοια αναμένονται τον Αύγουστο. Στις 3 και στις 30 του ίδιου μήνα. Τον Ιούλιο δεν έχουμε καμία άφιξη ενώ για το 2019 οι αφίξεις (5 συνολικά) τελειώνουν στις 7 Οκτώβρη. Φέτος οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ήταν – σε γενικές γραμμές- όπως πέρσι. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά κάμψης. Αυτό μοιάζει να διαφοροποιείται από το 2020. Η αγορά της κρουαζιέρας κινείται διαφορετικά από του χρόνου και δεν είναι τυχαίο που αφίξεις του 2020 γνωστοποιούνται (σε όλα τα λιμάνια και όχι μόνο στον ΟΛΚ) από φέτος. Τα κρουαζιερόπλοια που θα έρθουν από εδώ και πέρα στο κεντρικό λιμάνι (έτος 2019) είναι όλα γνωστά μας, υπό την έννοια ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν πάλι επισκεφθεί την Καβάλα.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας προχωρά σε έργο συντήρησης των προσκρουστήρων του κεντρικού λιμανιού (φωτογραφία). Κάνει κάθε μέρα εργασίες συντήρησης των εγκαταστάσεων του αφού ειδικά στο κεντρικό λιμάνι η κίνηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη. Σημειώνουμε ότι ολοκληρώθηκε έργο επέκτασης του πεζοδρομίου μπροστά από το πάρκινκ του ΝΟΚ, επίκειται έργο από την είσοδο του λιμανιού ως την αίθουσα επιβατών ενώ χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ζητά το ώριμο έργο για το πεζοδρόμιο δίπλα στη θάλασσα από την αρχή της οδού Αβέρωφ ως τη διασταύρωση της με την οδό Ερυθρού Σταυρού.

Διαβάστε επίσης