• 4 Μαΐου 2024,

«Παγωμένες» διαβουλεύσεις και σύμβαση για τη γέφυρα

 «Παγωμένες» διαβουλεύσεις και σύμβαση για τη γέφυρα

Όπως ακριβώς συμβαίνει στους δήμους έτσι και στις περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα υπάρχει στασιμότητα σε σχέση με την κατάσταση που θα διαμορφωθεί από την 1η Σεπτέμβρη. Τότε που θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέες διοικήσεις. Ρόλο παίζει η εξαγγελθείσα πρωτοβουλία της κυβέρνησης να αλλάξει τον «Κλεισθένη». Κατόπιν τούτου και οι περιφερειάρχες που εξελέγησαν τον Μάιο (όπως ακριβώς οι νέοι δήμαρχοι) και θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η του Σεπτέμβρη περιμένουν από την κυβέρνηση να μιλήσει συγκεκριμένα για το τι θα πράξει.

Σήμερα ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος έχει συνάντηση στο γραφείο του στην Αθήνα  με τους περιφερειάρχες της χώρας. Ανάμεσα σε άλλα σκοπεύει να τους ανακοινώσει τις σκέψεις της κυβέρνησης για τις αλλαγές στον «Κλεισθένη». Ενόψει αυτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας οι περιφερειάρχες φαίνεται ότι θα περιμένουν «παγώνοντας» οποιαδήποτε διαδικασία διαβούλευσης για τον σχηματισμό πλειοψηφίας στα νέα περιφερειακά συμβούλια.

Αυτήν την τακτική μοιάζει να ακολουθεί και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ο κ. Μέτιος θα είναι σήμερα στην Αθήνα, στο Υπουργείο των Εσωτερικών. Πριν απ’ όλα αυτά και κυρίως πριν τις εθνικές εκλογές λέγεται ότι έκανε κάποιες πρώτες συζητήσεις με επικεφαλής άλλων παρατάξεων. Σε αυτές τις συναντήσεις- ακούγεται- ότι δεν περιλαμβάνονταν ο κ. Τοψίδης. Ο Χρήστος Μέτιος δεν ανοίγει τα χαρτιά του, διαψεύδει κατηγορηματικά όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν και δίνει προτεραιότητα πλέον στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης.

Η  κυβερνητική αλλαγή δημιουργεί νέα καθυστέρηση στη συμφωνία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με την Εγνατία οδό, για τα θέματα που έχουν σχέση με την πεσμένη γέφυρα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της Εγνατίας οδού ΑΕ διστάζουν να υπογράψουν τη σύμβαση καθώς θεωρούν ότι σύντομα θα αντικατασταθούν και η σύμβαση θα πρέπει να υπογραφεί από τους διαδόχους τους.

Διαβάστε επίσης