• 12 Μαΐου 2024,

9 μέρες απαγόρευση στάθμευσης λόγω Cosmopolis

 9 μέρες απαγόρευση στάθμευσης λόγω Cosmopolis

Αρχίζουν από σήμερα το πρωί εντατικά οι προετοιμασίες του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλεια, για την πραγματοποίηση από την Πέμπτη έως και την Κυριακή του φεστιβάλ Cosmopolis. Οι εργασίες θα γίνουν κυρίως στην κεντρική οδό της Παναγίας, Θεοδώρου Πουλίδου. Σήμερα θα μεταφερθούν εκεί τα περίπτερα. Αλλά και στον χώρο όπου θα υπάρχει η κεντρική εξέδρα των εκδηλώσεων, ανάμεσα στην εκκλησία της Παναγίας και το σπίτι του Μεχμέτ Αλί. Ήδη η δημοτική αστυνομία μοίρασε ειδοποιήσεις σ΄ όσους σταθμεύουν στην οδό Θ. Πουλίδου, γνωστοποιώντας ότι από σήμερα το πρωί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουλίου δεν επιτρέπεται η στάθμευση κατά μήκος του δρόμου, για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Cosmopolis.

Οι ειδοποιήσεις έχουνε προειδοποιητικό χαρακτήρα, προκειμένου τα αυτοκίνητα να απομακρυνθούν και ο δρόμος να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις ειδοποιήσεις της δημοτικής αστυνομίας η απαγόρευση  ισχύει 9 ημέρες, δηλαδή από σήμερα Δευτέρα  μέχρι και την Τετάρτη που θα προετοιμάζεται η διοργάνωση, από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, που η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί, αλλά και το διήμερο Δευτέρα 25, Τρίτη 26 Ιουλίου, για την απομάκρυνση των περιπτέρων.

Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο με το τέλος των εκδηλώσεων, την Κυριακή το βράδυ, να επανέλθει ο δρόμος σε κανονική λειτουργία. Φυσικά το απόγευμα, την ώρα δηλαδή των εκδηλώσεων, η οδός Θεοδώρου Πουλίδου θα λειτουργεί μόνο ως πεζόδρομος.

Η Δημωφέλεια υποδέχεται σήμερα τους πρώτους καλεσμένους της για τις εκδηλώσεις του Cosmopolis. Μέσω Τουρκίας έρχονται σήμερα στην Καβάλα οι εκπρόσωποι της Χιλής, που ταλαιπωρήθηκαν καθώς η πτήση τους προσγειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, τις ημέρες της αναταραχής στη γείτονα χώρα. Λεωφορείο αναχωρεί σήμερα για να τους μεταφέρει στην πόλη μας, όπου θα προσαρμοσθούν, θα προετοιμαστούν και θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις.

Το χορευτικό συγκρότημα από την Τουρκία, ειδικότερα από τη Σαμψούντα, ειδοποίησε το Σάββατο ότι παρά τα γεγονότα στην Τουρκία θα έρθει κανονικά.

Σήμερα έρχονται στην Καβάλα μέσω Θεσσαλονίκης, 15 Ρώσοι από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης, που αυτή την εβδομάδα θα υπογράψουν πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Καβάλας.

Με τον ίδιο τρόπο μέσω Θεσσαλονίκης, έρχεται σήμερα στην Καβάλα, και το χορευτικό συγκρότημα των Ρώσων από την περιοχή της Μόσχας.

Η Δημωφέλεια είναι αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά, με το καινούριο Cosmopolis, που θα έχει την επιτυχία των προηγούμενων, ίσως και μεγαλύτερη. Έχει το μυαλό της κυρίως στην περιοχή της οδού Θ. Πουλίδου, ενώ φροντίζει να προετοιμάσει και το συναυλιακό χώρο στο κεντρικό λιμάνι, εκεί όπου υπήρχαν – αλλά κατεδαφίστηκαν – οι αποθήκες.

 

 

Διαβάστε επίσης