Η Χ.Αυγή στο Περιγιάλι

 Η Χ.Αυγή στο Περιγιάλι

Μέσω του Δημοτικού Συμβούλου, Νίκου Μουρτασάγα πληροφορηθήκαμε το πρωί του Σαββάτου για κινήσεις στελεχών της Χ. Αυγής στην περιοχή του Περιγιαλίου. Ο Ν. Μουρτασάγας ήταν ιδιαίτερα θορυβημένος από την «περιοδεία» των στελεχών της Χ.Αυγής, οργάνωση Καβάλας, επειδή όπως κατήγγειλε κινήθηκαν κοντά σε σπίτι κατοίκου της περιοχής που δεν συμφωνεί με τις απόψεις της Χ. Αυγής, ειδικότερα με τις απόψεις να μην φιλοξενηθούν στο στρατόπεδο Ασημακοπουλου πρόσφυγες. Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο, τα μέλη της Χ. Αυγής, φωτογράφησαν τον συγκεκριμένο σπίτι, ουσιαστικά πιέζοντας τον εν λόγω συμπολίτη.

Ο Ν. Μουρετασάγας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αντιδήμαρχο Ηλία Καλανταρίδη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκα, είπε δε στην εφημερίδα μας ότι ανησυχεί και γι΄ αυτό το λόγο καταγγέλλει οποιασδήποτε προβοκάτσια, εννοώντας κάποια γεγονότα που θα πυροδοτήσουν περαιτέρω την ατμόσφαιρα στο Περιγιάλι, αφού επίκειται η μεταφορά των προσφύγων στο στρατόπεδο, από την περιοχή Εσκί Καπού.

Τα στελέχη της Χ.Αυγής ήταν λίγα στον αριθμό και κινούνταν στο Περιγιάλι με δύο αυτοκίνητα, επιλέγοντας να μοιράσουν το υλικό τους στους κατοίκους των παλαιών, στη συνέχεια και των νέων εργατικών κατοικιών.

Το υλικό τους είχε θέμα τη λαθρομετανάστευση – όπως αναφέρεται – ενώ γενικά το έντυπο που μοιράζονταν  ήταν εντελώς παραπλανητικό με τίτλο «Αυτή την Ελλάδα θέλεις;»  και φωτογραφία αλλοδαπών ημίγυμνοι σε θρησκευτική τελετή. Κάτι δηλαδή που δεν έχει καμιά σχέση με τα όσα ζήσαμε και ζούμε σχετικά με τους πρόσφυγες που διακινήθηκαν από το λιμάνι της πόλης ή φιλοξενήθηκαν στο κολυμβητήριο, στον εκθεσιακό κέντρο και την περιοχή Εσκί Καπού.

 

 

Διαβάστε επίσης