Α. Καραμπατζάκης: Το πρόβλημα της ΒΦΛ δε θα λυθεί με συσκέψεις

 Α. Καραμπατζάκης: Το πρόβλημα της ΒΦΛ δε θα λυθεί με συσκέψεις

Ο δήμος Καβάλας, εξαιτίας των σοβαρών και δυσάρεστων εξελίξεων που διαδραματίζονται στη ΒΦΛ Καβάλας, θεώρησε ως θεμελιώδη υποχρέωση του να στηρίξει τους εργαζομένους και ιδιαιτέρως τα 51 άτομα που αδίκως απολύθηκαν πρόσφατα. Έτσι, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει το πρωί του Σαββάτου σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους φορείς της πόλης, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις και να χαράξουν τα επόμενα βήματα με κοινό γνώμονα και σκοπό την υποστήριξη  των εργαζομένων.

Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Αναγνώστης Καραμπατζάκης κλήθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ να σχολιάσει την πρωτοβουλία συγκάλεσης της συσκέψεως και μας απάντησε: «Εξαρχής υποστηρίζαμε ότι η εμπλοκή οποιουδήποτε τοπικού φορέα στο πρόβλημα των εργαζομένων δεν ήταν το κύριο σημείο. Προέχει να πάρουν θέση σε πανελλήνια κλίμακα τα συνδικάτα καθώς και τα συνδικάτα της Καβάλας. Επίσης θα πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας των απεργών τόσο με τη φυσική μας παρουσία όσο και με άλλους πρόσφορους τρόπους αλληλεγγύης. Άρα το πρόβλημα δε θα επιλυθεί στο πλαίσιο κάποιας συσκέψεως στο δημαρχείο, αλλά επί τόπου στην πύλη του εργοστασίου.

Εκεί που θα πονέσει η εργοδοσία θα είναι στην παύση της παραγωγής. Όταν ο εργάτης κατανοήσει επιτέλους τη δύναμή του και αποφασίσει να προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις τότε θα μπορέσει να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Οτιδήποτε άλλο οργανωθεί θα είναι απλά επικουρικό. Εξάλλου, η στάση των φορέων καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε μια ανοχή έναντι της εργοδοσίας. Ακόμη και σήμερα διατηρούν μια ισοβαρή απόσταση και από τις δύο πλευρές. Κατά την άποψή μας, παρόμοιες συσκέψεις πολλές φορές αποπροσανατολίζουν και κατευνάζουν αντιδράσεις και τίποτε περισσότερο. Η δε κυβέρνηση, εάν θα πάρει κάποια απόφαση αυτό θα γίνει μόνο κατόπιν των πιέσεων του λαού».

 

Διαβάστε επίσης