Α.Μ.Ε.Α.: Γνωριμία με το Ελληνικό Θέατρο και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό

 Α.Μ.Ε.Α.: Γνωριμία με το Ελληνικό Θέατρο και τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό

Λέγεται το νέο πρόγραμμα που πρότεινε η Μαρία Καραβία για τη Θεάτρου Ανάβασις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για το 2021, και αφορά το τμήμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.

Μετά την επιτυχία και τον απολογισμό του προγράμματος του 2020 που ολοκληρώθηκε σε δύο περιόδους λόγω κορονοϊού, είρθε ένα νέο πρόγραμμα για το 2021, το οποίο εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης των προτεινόμενων προτάσεων, που αφορά την προσβασιμότητα των Α.Μ.Ε.Α. στον πολιτισμό.

Θεωρείται δε, ως προέκταση του προγράμματος του 2020 (Α.με.Α. Δικαίωμα στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Κοινωνία), και δίνετε και πάλι η δυνατότητα στα άτομα με ιδιαιτερότητες μετά από 10 χρόνια παρακολούθησης μαθημάτων θεάτρου, να εμβαθύνουν περισσότερο στον ελληνικό Πολιτισμό, που στόχο αυτή τη φορά έχει να γνωρίσουν το αρχαίο ελληνικό θέατρο και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, με επισκέψεις και ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, αρχαία θέατρα, μουσεία και ιστορικές περιοχές της περιοχής μας (π.χ. Φίλιπποι, Αμφίπολη, Αρχαία Εγνατία οδός, κλπ.). Επίσης ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα, με προβολή βίντεο.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται: υποκριτική επάνω σε απλουστευμένα και προσαρμοσμένα αρχαία κείμενα, ζωγραφική και αγγειοπλαστική με την απεικόνιση και κατασκευή αρχαίων καλλιτεχνημάτων, κινησιολογία αρχαίου δράματος. Το πρόγραμμα του οποίου η προετοιμασία άρχισε από τον μήνα Αύγουστο θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο, 2021. Θα κλείσει δε με μια παράσταση με διασκευασμένα έργα  του Αριστοφάνη, με τη συμμετοχή όλων των τμημάτων( Α.με.Α., παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων) του Θεατρικού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της “Θεάτρου Ανάβασις”. Καθώς και μαθήτριες της Σχολής Χορού της Βενετίας Πουλή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Καραβία. Συνεργάτες ο Σύλλογος Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας και η Σχολή Χορού Βενετίας Πουλή.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης