Γονείς του Αμυγδαλεώνα ζητούν με έμμεσο τρόπο τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε Λύκεια της Καβάλας

 Γονείς του Αμυγδαλεώνα ζητούν με έμμεσο τρόπο τα παιδιά τους να φοιτήσουν σε Λύκεια της Καβάλας

«Kύριε Διευθυντά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, 

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας σε ότι αφορά την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών του Λυκείου Κρηνίδων, στο οποίο σύμφωνα με την περσινή απόφασή σας έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν υποχρεωτικά οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα.

Οι ανησυχίες μας πηγάζουν από τα κατά καιρούς δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, όπου εδώ και χρόνια αναφέρονται στα πολλά προβλήματα του κτιριακού συγκροτήματος  που στεγάζει το Λύκειο Κρηνίδων, τα οποία παρά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος δεν έχουν επιλυθεί αλλά αντιθέτως έχουν επιδεινωθεί.

Τις ανησυχίες μας αυτές ενισχύουν και οι θέσεις και οι απόψεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών – μαθητριών του Λυκείου Κρηνίδων που επίσης έχουν δημοσιευθεί στα τοπικά ΜΜΕ και σύμφωνα με τις οποίες, λόγω των γνωστών κτιριακών προβλημάτων, η λειτουργία του Σχολείου στο συγκεκριμένο κτίριο είναι προβληματική και ανασφαλής. Η άποψη δε αυτή είναι τόσο ισχυρή που οδηγεί και στην προειδοποίηση εκ μέρους του Συλλόγου αυτού, ο οποίος είναι άμεσα ενδιαφερόμενος για θέματα ασφάλειας των μαθητών, για πιθανή άρνηση των γονέων των μαθητών – μαθητριών του Λυκείου Κρηνίδων να επιτρέψουν την προσέλευσή των παιδιών τους στο Σχολείο εφόσον δεν επιλυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα ασφαλείας.

Θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσετε αν τα προβλήματα στο κτίριο όπου στεγάζεται το Λύκειο Κρηνίδων και στο οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με την τελευταία σχετική απόφασή σας, να φοιτήσουν υποχρεωτικά οι απόφοιτοι του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα, έχουν επιλυθεί ή θα έχουν επιλυθεί μέχρι την έναρξη των μαθημάτων και η φοίτηση των μαθητών – μαθητριών θα είναι απόλυτα ασφαλής και χωρίς άλλα προβλήματα υποδομών.

ΘΕΤΙΚΗ απάντησή σας στο παραπάνω ερώτημα θα είναι καθησυχαστική για εμάς αλλά ταυτόχρονα θα καθιστά ΕΣΑΣ ΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η όποια απάντηση σας ή η αποφυγή συγκεκριμένης απάντησης στο παραπάνω ερώτημα θα μεγιστοποιήσει τις ανησυχίες μας και ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:《 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ ΝΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ; 》

 Θεωρούμε ότι θα ήταν μία πολύ λογική και ενδεδειγμένη λύση η λήψη από μέρους σας απόφασης που ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ Ή ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ αναλαμβάνοντας ο καθένας τις σχετικές ευθύνες της απόφασής του.

Κλείνοντας την επιστολή μας θα θέλαμε να σας δηλώσουμε ότι είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συζήτηση και συνεργασία σε θέματα αρμοδιότητάς σας, πάντα με γνώμονα την επίτευξη και διασφάλιση των καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Με ευχές για τη νέα Σχολική Χρονιά 2021-2022 σας ευχόμαστε προσωπικά καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας και αναμένουμε την απάντηση σας».

  • ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης