Αδελφοποίηση των Ροταριανών ομίλων των δύο Χρυσουπόλεων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας (Zlatograd)

 Αδελφοποίηση των Ροταριανών ομίλων των δύο Χρυσουπόλεων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας (Zlatograd)

Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 το βράδυ, στην πόλη ZLATOGRAD — που σημαίνει Χρυσούπολη — στους χώρους του ωραίου παραδοσιακού ξενοδοχείου ALEXANDER, ο Ροταριανός Ομιλος ZLADOGRAD – NEDELINO, οργάνωσε την τελετή ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ με τον Ροτ. Ομιλο ΝΕΣΤΟΣ.

Της Ελληνικής Αποστολής ηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού ΝΕΣΤΟΥ κ. Φώτιος Σινιώρης, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη ο οποίος ευχαρίστως αποδέχτηκε την πρόσκληση του Ροταριανού Ομίλου αλλά κάποιο έκτακτο κώλυμα της τελευταίας στιγμής απέτρεψε τον ερχομό του στο ZLATOGRAD.

Η υποδοχή ήταν εξαιρετική και θερμή. Τους Έλληνες Ροταριανούς υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος του Zlatograd καθώς και ο Δήμαρχος της γειτονικής πόλης του Nedelino. Στην τελετή ομίλησαν με θερμά λόγια οι Πρόεδροι των δύο Ροταριανών Ομίλων, ο Δήμαρχος του Zlatograd, ο Δήμαρχος του Nedelino και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Νέστου κ. Φώτιος Σινιώρης.

Την επόμενη ημέρα 12/3 μετέβησαν όλοι μαζί στην κεντρική πλατεία Δημαρχείου του Zlatograd, όπου η Πρόεδρος Κορίνα Γκουλούση φύτεψε ένα δεντράκι στο όνομα της φιλίας και της συνεργασίας, και δίπλα του τοποθετήθηκε πινακίδα που αναγράφει το όνομα του Ροταριανού Ομίλου ΝΕΣΤΟΣ και την ημερομηνία της αδελφοποίησης.

Επίσης ένα δεντράκι φύτεψε και ο Αντιδήμαρχός κ. Φώτης Σινιώρης στον ίδιο χώρο, για να θυμίζει την φιλία και την συνεργασία των δύο πόλεων οι οποίες άλλωστε έχουν αδελφοποιηθεί από το έτος 1996, όταν Δήμαρχος Χρυσούπολης ήταν ο Μιλτιάδης Πασαλίδης.

Το αποκορύφωμα της τελετής ήταν η συνυπογραφή από τους δύο Προέδρους του Πιστοποιητικού Αδελφοποίησης. Ακολούθησαν φολκλορικές παραστάσεις με χορούς της περιοχής και μουσικές με παραδοσιακά όργανα.

Διαβάστε επίσης