• 6 Μαΐου 2024,

Άδωνις, Μακάριος και … Μούτλιας στην πίτα της ΝΟΔΕ!

 Άδωνις, Μακάριος και … Μούτλιας στην πίτα της ΝΟΔΕ!

Για τα δεδομένα της εποχής- όπου όλα τα κόμματα αμφισβητούνται εντόνως από τους πολίτες- η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας ήταν μια χαρά. Μπορεί η αίθουσα να μην γέμισε και τα άδεια τραπέζια να «χτυπούσαν» στο μάτι (ήταν πραγματικά μια άσχημη εικόνα), παρόλα αυτά 300 περίπου άτομα συμμετείχαν στο κόψιμο της βασιλόπιτας του 2017. Γεγονός που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Λούσυ. Άκουσαν όχι μόνο τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μακάριο Λαζαρίδη αλλά και άλλους (σε σύντομους ή σχεδόν σύντομους χαιρετισμούς). Όπως για παράδειγμα τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο αλλά και τον πανηγυρίζοντα Πέτρο Πετρόπουλο (με αφορμή το ότι έτυχε το φλουρί).

Το κλίμα ήταν αρκετά καλό, δεν υπήρχε ενθουσιασμός αλλά ήταν φανερή η πίστη ότι το κόμμα σύντομα θα επανέλθει στην Κυβέρνηση. Οξύτατη κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛΛ, τα αναμενόμενα θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος που παρακολούθησε όλους τους ομιλητές. Αισθητή η παρουσία εκπροσώπων της ΝΔ και φίλων του κόμματος από τον Νομό Καβάλας. Έργο του κ. Δράκου και των συνεργατών του το ότι στην αίθουσα ήταν πολλοί από τον πρώην Δήμο Φιλίππων, τον Δήμο Νέστου και τον Δήμο Παγγαίου. Όχι ο δήμαρχος Φ. Αναστασιάδης λόγω της ταυτόχρονης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη και γενική. Κάπως έτσι η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έφθασε στο Λούσυ αμέσως μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο το αεροπλάνο που την έφερε από την Αθήνα. Ξεχώρισαν επίσης οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου (Παναγιωτίδης, Δέμπας, Μεταξάς, Αγγελίδης).

Οι ενδιαφερόμενοι για να είναι υποψήφιοι βουλευτές (πρώην βουλευτές, πολιτευτές κτλ) ήταν όλοι παρόντες κι η έκπληξη της εκδήλωσης αφορά τον δικηγόρο Γιάννη Μούτλια. Στέλεχος του τοπικού ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεχώριζε απ’ όλους τους υπόλοιπους. Όσοι τον εντόπισαν άρχισαν αμέσως τα σενάρια που έφθαναν έως και την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Νομό μας! Τι γύρευε ο Γιάννης Μούτλιας στην βασιλόπιτα της ΝΟΔΕ Καβάλας; Η απορία δεν λύνεται και τόσο εύκολα. Σημειώνουμε ότι ο κ. Μούτλιας ήταν την περασμένη Δευτέρα και στη συνέλευση περιφερειακού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (έγινε στο ξενοδοχείο Γαλαξίας).

Φλουρί εκτός από τον Πέτρο Πετρόπουλο υπήρξε και στο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ ενώ στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση προσφέρθηκε καφές- κέϊκ και κρουασάν. Η πρόσκληση στοίχιζε 10 ευρώ. Πριν την εκδήλωση ο Μακάριος Λαζαρίδης έδωσε συνέντευξη στον Γιάννη Χατζηεμμανουήλ όπου φέρεται να δήλωσε «… την μάχη των εκλογών θα τη δώσω από το Μοσχάτο». Με αυτήν την κουβέντα μοιάζει να απομακρύνει κι άλλο τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν να ενδιαφέρεται για βουλευτική υποψηφιότητα στον Ν. Καβάλας.

Η ΝΟΔΕ Καβάλας δεν ξέχασε τον Κώστα Ευθυμιάδη. Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Αναφορά στον Κώστα Ευθυμιάδη έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης