Τώρα ξεκινάει το πάρτι ….

 Τώρα ξεκινάει το πάρτι ….

Έχω την εντύπωση οτι ένα ακόμα πάρτι με τους δανειστές και πιστωτές μας είναι έτοιμο να ξεκινήσει αφού παρά τα μαγικά του Τσίπρα φαίνεται οτι οι εξελίξεις που όλοι αναμένουμε με το κλείσιμο και της δεύτερης αξιολόγησης δεν έρχεται και δεν πρόκειται να έρθει αν η ελληνική κυβέρνηση δεν νομοθετήσει μέτρα πέρα του 2018 που τελειώνει και το τρίτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Αυτό είναι ξεκάθαρο και όπως καταλαβαίνετε το μπαλάκι για άλλη μια φορά είναι στο γήπεδο το ελληνικό και ο Τσίπρας έχει να επιλέξει ανάμεσα σε νέα μέτρα που θα αποτελέσουν και το διαβατήριο για να περάσουμε απέναντι και να κλείσουμε και την δεύτερη αξιολόγηση ή να πάμε σε εκλογές που όπως συνήθως γίνεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα αυτή που παλεύει αλλά δεν μπορεί να βγεί με τίποτα απο αυτό το μαγγανοπήγαδο της κρίσης.

Έχουμε άλλες δύο ή τρείς το πολύ εβδομάδες για να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε γιατί πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.

Μπορεί οι δανειστές να έχουν την διάθεση να κλείσουν και την δεύτερη αξιολόγηση για να αφοσιωθούν στις εκλογές των χωρών τους αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Σε αυτή την μάχη δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι και όλες οι μάχες είναι δύσκολες.

Έκανε λάθος ο ΄Τσίπρας όταν έλεγε μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης οτι κάθε αξιολόγηση απο εδώ και μετά θα κλείνει όλο και πιο εύκολα.

Λάθος εκτίμηση αφού το κλείσιμο της δεύτερης και πιο κρίσιμης αξιολόγησης ήδη έχει γίνει σήριαλ και φέρνει στο μυαλό καταστάσεις απο το καλοκαίρι του 2015.

Βέβαια θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους και οι δικοί μας αλλά κυρίως οι Ευρωπαίοι οτι οι έλληνες που τώρα πληρώνουν τα capital controls του 2015 δεν έχουν ούτε τις αντοχές ούτε τις ανοχές και πολύ περισσότερο την διάθεση να ζήσουν παρόμοιες καταστάσεις με εκείνες τον Ιούνιο του 2015.

Η πορεία εξόδου απο την κρίση μοιάζει με τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι της επιστροφής στην ΙΘΑΚΗ που διήρκησε δέκα ολόκληρα χρόνια.

Εμείς είμαστε στα επτά και μας δυσκολεύουν ακόμα οι άγριοι δυνατοί άνεμοι και η σφοδρή θαλασσοταραχή που έχουν στείλει οι δανειστές και οχι οι θεοί του Ολύμπου όπως έγινε στην περίπτωση του Οδυσσέα.

Μακάρι να αποφύγουμε τις περιπέτειες και κυρίως τις εκλογές που δεν έχουν να πτροσφέρουν τίποτα στον τόπο παρά να μας πάνε πίσω.

Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις απο το 2009 και μετά δεν προσφέρανε τίποτα και απλά μας πήγανε πίσω αφού όπως αποδείχτηκε καμμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε να προσφέρει κάτι διαφορετικό απέναντι στο μέτωπο των δανειστών.

Ολοι κάνανε το ίδιο , στο τέλος υποκύπτανε ανεβάζοντας κάθε φορά τον λογαριασμό και χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα είναι μετά απο επτά δύσκολα χρόνια άγριας λιτότητας στο ίδιο σημείο.

Αλλάζει μόνο η προοπτική και οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία αφού το περιβάλλον παραμένει ακριβώς το ίδιο.

Οσο αφορά τον καιρό το κρύο συνεχίζεται αλλά χωρίς φαινόμενα ενώ είναι πιθανό όλη αυτή την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να βλέπουμε σε καθημερινή βάση τον ήλιο και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Τώρα για το κρύο νομίζω οτι το έχουμε συνηθίσει αν εξαιρέσεις την ζημιά που προκαλεί στην τσέπη μας αφού είναι γνωστό οτι με πορδές αυγά δεν βάφονται.

Και το χειρότερο είναι οτι μετά απο ένα δυνατό καιρικά χειμώνα ακολουθεί και ένα δυνατό καιρικά καλοκαίρι που θά έχει πολλούς καύσωνες και διαστήματα με υψηλά ποσοστά υγρασίας που μας θα ζορίζουν αρκετά.

Εγώ σας τα γράφω απο τώρα για να μην λέτε οτι δεν σας είχα προετοιμάσει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είμαστε όλοι καλά και να έχουμε μια καλή εβδομάδα.

Παραμένουμε αισιόδοξοι και είμαστε κάτι παραπάνω απο σίγουροι οτι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 54 !

Καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης