Aegean Airlines. Κοντά στους ταξιδιωτικούς πράκτορες της ΑΜΘ!

 Aegean Airlines. Κοντά στους ταξιδιωτικούς πράκτορες της ΑΜΘ!

Αποστολή: Πάνος Γεωργιάδης- omorfa taxidia

Μια σημαντική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Aegean Airlines, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στo ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα. Προσκεκλημένοι όλοι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις και τη γενικότερη ανάπτυξη της εταιρίας, αλλά και η γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκομένων.
Την Aegean Airlines εκπροσώπησαν, ο Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρίας Στέφανος Σαδόπουλος ο οποίος ανέλυσε στους παρευρισκόμενους όλα τα παραπάνω, ενώ η Διευθύντρια Πωλήσεων Β. Ελλάδος Ειρήνη Σιδηροπούλου στην εισαγωγή της τόνισε: « Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που είστε σήμερα μαζί μας, δίνοντάς μας την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε για την μακροχρόνια στήριξη και συνεργασία. Συμπορευόμαστε όλοι μας, με ένα κοινό όραμα και ένα κοινό στόχο.» Επίσης παρούσες ήταν, η υπεύθυνη πωλήσεων της Aegean στην Αν. Μακεδονία και Θράκη Άννα Μαρία Ιωαννίδου και η Δήμητρα Ζανέλη υπεύθυνη της εταιρίας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, και η Αναστασία Σταθοπούλου στέλεχος του τμήματος πωλήσεων .
Σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης Βύρων Θεολόγης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε στους συναδέλφους του: «Αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Aegean Airlines να είμαι σήμερα μαζί σας, αφού είναι εδώ τα μέλη, αλλά και μη μέλη μας. Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι η Ένωσή μας κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου μας. Εμείς ήμασταν αυτοί, που πρώτοι κάναμε εξώδικο και ασφαλιστικά μέτρα σε μεγάλο διαδικτυακό γραφείο πώλησης εισιτηρίων (ανέφερε το όνομα του), το οποίο πουλούσε κάτω του κόστους παίρνοντας αθέμιτα χιλιάδες πελάτες των άλλων γραφείων. Ανάλογες ενέργειες φυσικά κάνουμε και με άλλους «συναδέλφους μας». Τους βλέπουμε, παρακολουθούμε την πορεία τους και επεμβαίνουμε την κατάλληλη στιγμή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μαζί σας, και δηλώνω παρών. Σας θέλουμε μαζί μας, γιατί εσείς είστε η δύναμή μας. Όταν διαπραγματευόμαστε με τις αεροπορικές εταιρίες, μας ρωτούν: «Ποια είναι η δύναμή σας;». Η δύναμη είστε εσείς, και θέλουμε να γίνετε ενεργά μέλη μας. Ότι προβλήματα και να έχετε, εμείς θα σας βοηθήσουμε !»
Όπως δήλωσε στα Omorfa Taxidia ο κ. Σαδόπουλος: « Η σημερινή εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωσης της τοπικής αγοράς Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ήταν μια κίνηση την οποία σχεδιάζαμε από καιρό, αλλά διάφοροι παράγοντες δεν μας το επέτρεψαν. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί ένα από τα σημαντικά κομμάτια της αγοράς μας, για αυτό και ήρθαμε να ενημερώσουμε για τις εξελίξεις, ειδικά μετά την απορρόφηση της Ολυμπιακής, την «ωρίμανση» και διοικητική ενοποίηση, με όλα τα παράγωγά τους, συν τα αποτελέσματα της χρονιάς, αλλά και ποια είναι τα σχέδιά μας για το μεσοπρόθεσμο μέλλον».
Όταν τον ρωτήσαμε για το «ποια ήταν τα μηνύματα τα οποία έλαβε από τους τοπικούς πράκτορες», μας είπε: « Η αγορά έχει τεράστια προβλήματα, ενώ υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σε κάθε περίπτωση. Μας επισημάνθηκαν σημεία τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε, κυρίως στην πολιτική της εταιρίας μας, αλλά και τεχνικά θέματα σχετικά με την καθημερινότητα της δουλειάς των ταξιδιωτικών γραφείων. Αυτή άλλωστε είναι και η δουλειά μας. Να είμαστε δέκτες μηνυμάτων για να διορθώσουμε πράγματα, να ακούμε, και φυσικά να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη, αρκεί όμως να το επιβάλλουν οι συνθήκες.
Τέλος, στην ερώτηση για το «αν του ζητήθηκε κάτι επιπλέον ή ιδιαίτερο από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες της περιοχής» μας είπε: « Αυτό που μας ζήτησαν, ήταν κάποια δρομολόγια απευθείας με επανασύνδεση της Καβάλας, με παραδοσιακούς προορισμούς της Γερμανίας όπως η Στουτγάρδη και το Ντίσελντορφ . Υπάρχει εκεί μια μεγάλη «δεξαμενή» από μετανάστες, ενώ σε μια συζήτηση που είχαμε με την Ένωση Ξενοδόχων της Καβάλας, μας είπαν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και προοπτική για συνεργασία με μεγάλο ξένο tour operator», και συμπλήρωσε κλείνοντας: « Η Aegean Airlines, ακούει όλες προτάσεις και τις εξετάζει. Ήμαστε ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση για την επέκταση του δικτύου της, αρκεί όμως να υπάρχουν οι προϋποθέσεις.»

Διαβάστε επίσης