• 19 Μαΐου 2024,

Γιάννης Τζήμας στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7: « Η αδικία πρέπει να μας συσπειρώσει»

 Γιάννης Τζήμας στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93,7: « Η αδικία πρέπει να μας συσπειρώσει»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο προπονητής της Ενωσης Γιάννης Τζήμας στην εκπομπή της ΛΦΚ στους 93, 7. Αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα και τόνισε ότι η ομάδα σαφώς επηρεάστηκε απ` όλα αυτά. Παράλληλα ζήτησε να στηριχθεί απ` όλους ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Ηταν μια περίεργη εβδομάδα αυτή που πέρασε.
Απάντηση: Όλο το καλοκαίρι ήταν περίεργο. Με αποκορύφωμα την εβδομάδα που πέρασε.

Ερώτηση: Πως είδατε αυτό το γεγονός και πόσο επηρέασε όλη την ομάδα;
Απάντηση: Σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, όχι μόνο για την Καβάλα, αλλά νομίζω με την τραγελαφική αυτή απόφαση της επανεξέτασης χάθηκε μια ευκαιρία να μπουν κάποια χρονικά όρια και να εφαρμοστούν κάποιοι κανονισμοί στο άθλημα του μπάσκετ. Ο Πανιώνιος είναι ένα ιστορικό σωματείο. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας.
Σίγουρα θα επιβραβεύσω αυτά που λέει ο πρόεδρος μας κ. Παπακωνσταντίνου, ότι δεν τίθεται θέμα μεταξύ της Καβάλας και του Πανιωνίου.
Είναι θέμα αρχών. Είσαι νομότυπος η όχι.
Χάθηκε μια χρυσή ευκαιρία του χρόνου πολύ πιο σύντομα από την 1η Οκτωβρίου, να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα και να πουν όλοι ότι αν δεν είστε έτοιμοι μέχρι 1η Αυγούστου, δε θα πάρετε πιστοποιητικό συμμετοχής. Αν είχε πέσει ο Πανιώνιος, όλοι θα ήταν έτοιμοι 1η Αυγούστου. Μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να γίνουν τα πράγματα πιο σοβαρά και πιο υπεύθυνα. Νομίζω του χρόνου ότι καμία δε θα έχει πιστοποιητικό στα χρονικά περιθώρια που ορίζουν οι νόμοι και όποτε θέλει ο καθένας θα πηγαίνει ένα φάκελο, μια εγγυητική και θα παίρνει το πιστοποιητικό του.

Ερώτηση: Αυτό που έγινε στον Πανιώνιο, θα συμβεί στο μέλλον και στον κάθε Πανιώνιο;
Απάντηση: Έτσι ακριβώς. Πως θα μπορείς να τιμωρήσεις την επόμενη χρονιά μια ομάδα, όταν σου φέρει τα χαρτιά 10 μέρες μετά. Υπάρχει το δεδικασμένο ότι βγήκε η απόφαση υπέρ του Πανιωνίου, οπότε μπορεί ο επόμενος να αργήσει και αυτός.
Να πάει ένα πιστοποιητικό. Τα πράγματα τα έκανε πολύ χειρότερα. Να αγχωθούν οι ομάδες και να έχουν συνέπεια, έπρεπε κάποιος επιτέλους να τιμωρηθεί.
Είναι ένα θέμα που το οποίο πρέπει να λήξει. Όλη αυτή η παραφιλολογία έχει κάνει μια τρομερή ζημιά στο αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Μια ομάδα που εδώ και 20 μέρες εγώ και οι συνεργάτες μου, έχουμε τρελαθεί να βλέπουμε ξένους, Αμερικάνους, Κοινοτικούς κτλ. Να επιλέγουμε, να στέλνουμε χαρτιά, να αλλάζουμε πλάνα. Να προσπαθούμε να πείσουμε τους παίκτες ότι θα έχουν άλλο ρόλο στην Α1 από τον πρωταγωνιστικό που θα είχαν στην Α2.
Ξαφνικά μια εβδομάδα όλα αυτά καταρρίπτονται και μπαίνουμε σε άλλο καθεστώς.
Είχαμε κλείσει φιλικά και τουρνουά, τα οποία ακυρώθηκαν, γιατί ενδεχομένως θα ερχόταν κάποιοι ξένοι προκειμένου να δοκιμαστούν. Ρίξαμε το ρυθμό των προπονήσεων, γιατί στην Α1 θα παίρναμε παράταση και μια σκληρή προετοιμασία θα δημιουργούσε τρομερά προβλήματα.
Γενικά μια ομάδα που διαλύθηκε στο προγραμματισμό της. Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε την άλλη εβδομάδα. Κάναμε σκάουτινγκ για το Κολοσσό Ρόδου και προσπαθούσαμε να μάθουμε τα μυστικά αυτής της ομάδας. Από σήμερα ψάχνουμε να βρούμε ποιος είναι ο Αετός Αθηνών, που παίζουμε την 1η αγωνιστική. Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Δεν ταιριάζουν σε ένα άθλημα όπως το μπάσκετ, που έχει προσφέρει τόσες χαρές.

Ερώτηση: Τελικά απ` ότι καταλαβαίνουμε αυτή η απόφαση, έχει φέρει μια απίστευτη ανακατωσούρα.
Απάντηση: Έτσι ακριβώς. Μα είναι φυσιολογικό. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής έχει αλλαχθεί 3-4 φορές η ψυχολογία. Αν θα είμαστε στην Α1 η στην Α2. Το απίστευτο είναι ότι και τις 3 φορές, ισχύει το 1% αντί του 99%.
Ξεκινήσαμε για Α2, γιατί βλέπαμε και τις δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου που έλεγε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στα δρώμενα της Αθήνας. Ξαφνικά η ΑΕΚ παρουσιάστηκε σαν μην υπάρχει καν και να χρωστάει πολλά εκατομμύρια. Μας είπανε ότι 99% είστε στην Α1 αλλά υπερίσχυσε το 1% και η ΑΕΚ βρήκε λύση. Μας είπανε ότι είμαστε στην Α2 και προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα προγραμματισμό. Μας είπαν ότι 99% είμαστε στην Α2. Ξαφνικά εμφανίστηκε ο Πανιώνιος και υπερίσχυσε το 1% ενώ βγήκε και η απόφαση εναντίον του και όλοι περιμέναμε το τυπικό μέρος για να παίξουμε εμείς στην Α1. Είδαμε προσχεδιάσει και κάποιες κινήσεις με Αμερικάνους. Υπερίσχυσε όμως το 1%. Τώρα κατά 99% είμαστε στην Α2 και δεν ξέρω αν θα βγει πάλι το… 1%. Όταν πηγαίνεις στο γήπεδο για να κάνεις προπόνηση και ξαφνικά ένας παίκτης από σταρ , γίνεται αναπληρωματικός, τότε τι να πούμε. Επίσης ένας αθλητής από τους καλύτερους της Α2, μπορεί να βρεθεί και εκτός ομάδας, τι να πούμε.
Απλά δημιουργεί μια μεγάλη ανακατωσούρα. Φάνηκε και στο παιχνίδι του κυπέλλου και εύχομαι να μη φανεί και στο μέλλον.
Εχουμε κάνει μόνο 3 φιλικά ενώ έπρεπε να είχαμε κάνει γύρω στα 7 με 8.

Ερώτηση: Τελικά έχει κλείσει το ρόστερ της ομάδας που θα παίξει στην Α2;
Απάντηση: Ποτέ δε λες ότι έχει κλείσει. Ετσι όπως είμαστε εμείς, στα φάση που είμαστε. Θεωρώ ότι ναι, αυτό θα είναι το παζλ της ομάδας. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάναμε μερικές κινήσεις ακόμη πιο καλές, αν ήμασταν σίγουροι για την Α2.
Αν ήμασταν στην Α1, ίσως θα έφευγαν πολλοί και θα έπρεπε να τους αποζημιώσουμε. Ηταν ένα δίκοπο μαχαίρι. Πάντως είναι μια ομάδα με παίκτες που ήταν επιλογές μου.
Στο κύπελλο είχαμε πάρει το οκ, ότι αν αποφάσιζε η ομάδα να αποδεσμεύσει παίκτη με τη σύμφωνη γνώμη του, τότε θα υπήρχε εξασφαλισμένο το δικαίωμα να παίξουν σε άλλες ομάδες της Α2.

Ερώτηση: Γίνεται τώρα η ομάδα πιο δυνατή;
Απάντηση: Χαίρομαι από την ερώτηση. Αυτά που συζητούσαμε είναι τα γραφειοκρατικά, τα νομικά. Πρέπει να βάλουμε παύση, γιατί έγινε ζημιά στην ομάδα. Από την άλλη, υπάρχει και η αισιόδοξη νότα.
Κανείς δεν ξέρει αν η Καβάλα της Α1, θα είχε στα γρήγορα την ευχέρεια να ετοιμαστεί. Κανείς δεν ξέρει αν αυτή η ομάδα της Α2 μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Σίγουρα αν τα καταφέρει, θα τα καταφέρει με την αξία της και θα έχει ένα λόγο να υπερηφανεύεται. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε την ομάδα μας. Νομίζω ότι όλη αυτή η αδικία, πρέπει να συσπειρώσει, με ανθρώπους γύρω από τον αθλητισμό, χορηγούς και πολύ περισσότερο τους φιλάθλους.
Αυτό πρέπει να γίνει μια γροθιά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει ένα παρακράτος που λειτουργεί, το οποίο πρέπει να ξεπεράσουμε και να ανδρωθούμε περισσότερο.
Αν θέλουμε να έχουμε επιτυχία. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί με υπομονή, γιατί πραγματικό έρχονται δύσκολες μέρες, μέχρι να βρούμε το ρυθμό μας.
Να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια. Αυτό που θα δείτε στο γήπεδο, θέλω να πλησιάζει την περσινή μας εικόνα.
Να βρουν πάλι τα παιδιά τα ψυχολογία που πρέπει. Πολύ περισσότερο να στηρίξουμε τον κ. Παπακωνσταντίνου που με αυτά που βλέπει και αυτά που ακούει, τραβάει ακόμη τα μαλλιά του. Η όλη αδικία πρέπει να συσπειρώσει μια κατάσταση.
Να παλέψουμε όλοι μαζί και να διεκδικήσουμε την άνοδο στην Α2.

 

 

 

Διαβάστε επίσης