Αεροπορικό σόου 2017: Μεγάλη κερδισμένη η Καβάλα

 Αεροπορικό σόου 2017: Μεγάλη κερδισμένη η Καβάλα

Η πόλη της Καβάλας επωφελήθηκε ακόμη περισσότερα από το φετινό αεροπορικό – θαλάσσιο σόου. Λόγω του γεγονότος που πλέον γίνεται κάθε φορά και περισσότερο γνωστό, φιλοξένησε πολύ κόσμο, συνολικά το τριήμερο, Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, ενώ το αδιαχώρητο σημειώθηκε στην πόλη μας το Σάββατο, ειδικά από το μεσημέρι και μετά.

Η ζέστη αποδείχθηκε πρόβλημα για τους πολίτες, αυτούς που ήθελαν να βρίσκονται στην παραλία για να παρακολουθήσουν τις αεροπορικές επιδείξεις, αλλά τελικά ξεπεράστηκε κι αυτό με υπομονή κι επιλογή μιας σκιερής θέσης προκειμένου να υπάρχει οπτική επαφή με το χώρο των επιδείξεων.

Το αεροπορικό σόου 2017 πέρασε στην ιστορία. Οι επαγγελματίες είναι ικανοποιημένοι και οι πολίτες της πόλης το ίδιο, καθώς πάρα πολλοί επισκέπτες ήρθαν συγκεκριμένα στην πόλη μας το διήμερο, μόνο και μόνο για το αεροπορικό σόου.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους Έλληνες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τη Δυτική Μακεδονία και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάρα πολλοί Βαλκάνιοι. Όλος αυτός ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης, τα οποία δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν άλλα αυτοκίνητα από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Το αεροπορικό σόου φέτος δεν ήταν τόσο πλούσιο, από πλευράς θεάματος, όπως το περσινό. Βοήθησε τουριστικά την Καβάλα. Θα την βοηθήσει κι άλλο καθώς όσο περισσότεροι το μαθαίνουν, έρχεται κι ο ανάλογος αριθμός ατόμων για το δουν από κοντά. Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά φέτος το κάνουν καλύτερο από τα προηγούμενα, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα αεροπλάνα πετούσαν πιο χαμηλά, πιο κοντά στον κόσμο.

Η εκδήλωση του Σαββάτου άρχισε στις 6.30 ακριβώς. Η Έμη Καμπουρίδου που ήταν στην παρουσίαση του σόου, αμέσως ανακοίνωσε τη θερμοκρασία που εκείνη την ώρα ήταν στους 35 βαθμούς κελσίου. «Δεν μας φοβίζει ο ήλιος, είναι προτιμότερη η ζέστη από την βροχή», σχολίασε εννοώντας προηγούμενες διοργανώσει, κάποιες από τις οποίες ξεκίνησαν με ψιλόβροχο.

Οι καφετερίες στην παραλία ήταν γεμάτες. Οι σκιεροί παραθαλάσσιοι χώροι ήταν επίσης γεμάτοι από κόσμο. Όσο έπεφτε ο ήλιος ο κόσμος αυξάνονταν. Η παρουσία των πετζετέλ δεν έγινε ποτέ. Τα αεροπλάνα μόλις είχανε επιστρέψει στην Χρυσούπολη, από πυρκαγιά στο Νομό Σερρών και έπρεπε να είναι σ΄ επιφυλακή.

Στις 18.40 πέταξε ο «Δαίδαλος» και καταχειροκροτήθηκε. Ενώ περισσότερο εντυπωσιακή ήταν η ομάδα Baltic Bees Jet που φέτος παρουσίασε καινούριο πρόγραμμα επιδείξεων. Ήρθε δε μ΄ ένα αεροπλάνο επιπλέον.

Πέραν της παραλιακής οδού που είχε αρκετό κόσμο, οι καβαλιώτες είδαν το γεγονός, από την αίθουσα επιβατών, το φρούριο, τις παραλίες Ραψάνη κ.λ.π., το πάρκο Φαλήρου. Ασφυκτικά γεμάτες οι παρκίδες στον Άγιο Σίλα, ενώ μπροστά από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου είχε αρκετό κόσμο, ακόμη και ασθενείς με ορό, βγήκαν έξω από το ίδρυμα και παρέα με τους γιατρούς τους, παρακολούθησαν την πτήση του F16!

Κυκλοφοριακό πρόβλημα οξύτατο, πριν και μετά το τέλος του αεροπορικού σόου. Γεμάτη η 7ης Μεραρχίας, κυκλοφοριακό πρόβλημα και στην οδό Ερυθρού Σταυρού.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες είδαν το σόου από ειδικό χώρο στο ανοιχτό κολυμβητήριο. Οι επίσημοι είδαν το σόου από το κατάστημα του 1ου ορόφου στο ΝΟΚ.

Οι οργανωτές ήταν παντού, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια στο κοινό. Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης που ρωτήθηκε σχετικά, χθες το πρωί, μας είπε ότι ήταν κάτι εξαιρετικά καλύτερο από το σόου του 2016. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος, ενώ παρόμοιες δηλώσεις έκαναν κι οι εκπρόσωποι όλων των φορέων. Ξεχώρισε στην έκθεση του πάρκινγκ του ΝΟΚ, το περίπτερο της Λήμνου, που το Σάββατο λειτούργησε παρουσία του Δημάρχου του νησιού του Αιγαίου, μάλιστα η κα Τσανάκα πρότεινε αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Έκτακτα περιστατικά δεν υπήρξαν. Τα ελικόπτερα απέφυγαν να πετάξουν κοντά στο Φρούριο, άρα κοντά στα σπίτια της Παναγίας.

Το λιμεναρχείο κινητοποιήθηκε δύο φορές, κατά τις οποίες έγινε καταδίωξη ενός τζετ σκι, που με τον οδηγό του σε ακατάλληλη στιγμή, την ώρα του σόου, μπήκε και βγήκε με μεγάλη ταχύτητα από το λιμάνι.

Ξεχωριστή στιγμή του σόου, η άφιξη του πλοίου «Νήσος Ρόδος», ενώ πάνω από αυτό και το λιμάνι της Καβάλας, οι αεροπορικές επιδείξεις ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Διακριτική, προσεγμένοι και χωρίς αμοιβή η συμμετοχή του Δημήτρη Σερβετά. Το σόου τέλειωσε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ με την ομάδα Pioneer που άναψε και βεγγαλικά προκειμένου η εκδήλωση να τελειώσει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Διαβάστε επίσης