Άφαντος δικαστικός υπάλληλος που κατηγορείται ότι εξαπάτησε αρκετούς πολίτες

 Άφαντος δικαστικός υπάλληλος που κατηγορείται ότι εξαπάτησε αρκετούς πολίτες

Δικαστικός υπάλληλος του Νομού Καβάλας που φέρεται να νοσηλεύεται για καιρό σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου της ΑΜΘ, εμφανίζεται ως ο πρωταγωνιστής σε σοβαρή υπόθεση εξαπάτησης πολιτών. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπάλληλος αφού νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο, βρίσκεται στο εξωτερικό! Σε γενικές γραμμές είναι άφαντος.

Πρόκειται για μια ιστορία που γίνεται γνωστή αυτές τις ημέρες αν και απασχολεί τις αρχές (και την τοπική κοινωνία) εδώ και μήνες. Ο υπάλληλος έλαβε αρκετά χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες προκειμένου να φροντίσει –υπόσχονταν- για την ευνοϊκή εξέλιξη δικαστικών τους εκκρεμοτήτων. Ότι υποσχέθηκε δεν έγινε ποτέ. Οι εξαπατημένοι πολίτες τον αναζητούν από τον Σεπτέμβρη του 2018 και μετά. Σε βάρος του υπάρχει τουλάχιστον μία μήνυση, η οποία είναι σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης. Στην προκειμένη περίπτωση φέρεται να έλαβε ποσό 7.000 ευρώ ώστε να λυθεί ευνοϊκά για πολίτη υπόθεση διαζυγίου.

Όσοι ξέρουν λεπτομέρειες λένε ότι υπάρχουν κι άλλες, αρκετές ίδιες περιπτώσεις. Ο δικαστικός υπάλληλος κατηγορείται ότι ακολουθούσε την εξής τακτική: Έβλεπε στο δικαστικό μέγαρο συμπολίτες. Όσους γνώριζε τους προσέγγιζε αρχικά από ενδιαφέρον. Στη συνέχεια δοκίμαζε να υποσχεθεί διάφορα πράγματα, όλα κατέληγαν σε ευνοϊκή εξέλιξη της κάθε υπόθεσης. Κατά τα φαινόμενα εκμεταλλεύονταν τις γνωριμίες του, τη θέση του. Κάποιους τους έπεισε και του έδωσαν χρήματα. Άλλοι απέρριψαν τις προτάσεις του αφού νωρίτερα είχαν ενημερώσει σχετικά τους δικηγόρους τους. Είναι άγνωστη η τύχη των χρημάτων που δόθηκαν στον δικαστικό υπάλληλο, εμφανίζεται ωστόσο να αντιμετωπίζει διάφορα και μεγάλα οικονομικά ζητήματα και χρέη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο υπάλληλος το διάστημα που απουσιάζει από την Καβάλα έκανε χρήση αναρρωτικών αδειών από την υπηρεσία του.

Πηγές προερχόμενες από το δικαστικό μέγαρο Καβάλας δήλωναν ανεπίσημα χθες ότι η υπόθεση είναι «… τραγικά σοβαρή». Κατά τις ίδιες πηγές οι καταγγελίες στις δικαστικές αρχές είναι τουλάχιστον 7 και τα χρήματα που φέρονται να του δόθηκαν πλησιάζουν ή ξεπερνούν το ποσό των 200.000 ευρώ. Ο δε υπάλληλος, σε αυτήν την εκδοχή, είναι αδικαιολογήτως απόντας από την υπηρεσία του από τον περασμένο Οκτώβρη έως και σήμερα.

Διαβάστε επίσης