• 17 Μαΐου 2024,

Αφορμή της υποψηφιότητας Κουνάκου η κατάρρευση της γέφυρας!

 Αφορμή της υποψηφιότητας Κουνάκου η κατάρρευση της γέφυρας!

Μέσω του Facebook, ειδικότερα μηνυμάτων του στο μέσεντζερ, ο Κώστας Κουνάκος ανακοίνωσε τη Δευτέρα την υποψηφιότητα του για το Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε 500 τέτοια μηνύματα σε διαδικτυακούς του φίλους στα οποία έγραφε: « Σας κάνω γνωστό πως στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα συμμετέχω με δικό μου ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στο Δήμο Καβάλας. Η ανακοίνωση επίσημα θα γίνει στις 25.01.2019 του Αγίου Γρηγορίου. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου να διαβάσεις το μήνυμα μου. Καλή σου συνέχεια, θα τα πούμε κατ’ ιδίαν. Καλές γιορτές».

Ο Κώστας Κουνάκος δραστηριοποιούνταν στα κοινά τους τελευταίους μήνες, μετά από μεγάλη περίοδο αποχής. Στο Δήμο Καβάλας είχε εμπλακεί πρώτη φορά στις εκλογές του 1998. Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Λευθέρη Αθανασιάδη. Εξελέγη και το 2002 με το Γιώργο Γκόλνα ενώ από την 1η Γενάρη του 2007 ήταν αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του Κωστή Σιμιτσή. Τελικά διαφώνησε με τον κ. Σιμιτσή, στο τέλος μάλιστα του έκανε και κριτική.

Στις εκλογές του 2014 ο κ. Κουνάκος «εμφανίζεται» τις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου. Φέρεται να βοηθά τον Μάκη Παπαδόπουλο, με τον οποίο υποψήφια ήταν η αδελφή του. Τον Αύγουστοφέτος  η αδελφή του Κώστα Κουνάκου ανακοινώθηκε εκ νέου υποψήφια με τον κ. Παπαδόπουλο. Από τον Αύγουστο ως πρόσφατα ο κ. Κουνάκος δραστηριοποιήθηκε στα προεκλογικά του Δήμου Καβάλας. Φέρεται να προωθούσε (ανεπιτυχώς) σενάριο υποψήφιου δημάρχου του Αρχέλαου Γρανά, με τον οποίο συντάσσονταν. Φιλοδοξία του ήταν υπό τον Γρανά να βρίσκονται και οι Μάκης Παπαδόπουλος- Θόδωρος Μουριάδης. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Ο κ. Κουνάκος συνέχισε τις επαφές και να που «κατεβαίνει» στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος. Είναι φανερό ότι ρόλο παίζει η αλλαγή στην Τ.Α. λόγω του Κλεισθένη. Ο ίδιος εξομολογείται σε φίλους του ότι αφορμή να λάβει οριστικές αποφάσεις ήταν το γεγονός της κατάρρευσης της γέφυρας, η αντίδραση της διοίκησης της κ. Τσανάκα.

Δεν αποκλείεται να συζήτησε και με τον Μάκη Παπαδόπουλο και με τον Θόδωρο Μουριάδη. Πλην όμως αποφάσισε να κινηθεί μόνος. «Μιλώ με όλους» λέει χαρακτηριστικά για τις σχέσεις του με άλλους υποψήφιους Δημάρχους. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται, είναι επικεφαλής ομάδας πολιτών με κοινά ενδιαφέροντα και απόψεις. Για αυτήν την ομάδα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Ο Γιάννης Βύζικας διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με την υποψηφιότητα Κουνάκου. Ο κ. Κουνάκος είναι καλός φίλος με το συμπολίτη δικηγόρο Απόστολο Αγελαράκη. Κάποιοι συνδυάζουν την απόφαση Κουνάκου με τον κ. Αγελαράκη. Αυτό το σενάριο είναι αρκετά αυθαίρετο και δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεκμηρίωση του.

Η παράταξη του Κώστα Κουνάκου θα ονομάζεται «Όμορφη Πόλη- Πρώτη ξανά». Σχετικό κείμενο του με αυτήν την αναφορά και υπογραφή υπάρχει από μέρες στο διαδίκτυο. Από πολιτικής πλευράς ο κ. Κουνάκος βρίσκεται στο Κίνημα Αλλαγής. Σημειώνει ωστόσο ότι θα είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 ο κ. Κουνάκος υποστήριξε για πρόεδρο του ΚΙΝΑΛΛ τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εργάζεται στην Π.Ε. Καβάλας.

Διαβάστε επίσης