• 25 Απριλίου 2024,

Αυτά τα αυτοκίνητα ποιος θα τ΄ απομακρύνει;

 Αυτά τα αυτοκίνητα ποιος θα τ΄ απομακρύνει;

Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει κι αυτή την αρμοδιότητα. Πρέπει να βρει και ν΄ απομακρύνει εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα παράτησαν σε κεντρικούς ή συνοικιακούς δρόμους. Πρόκειται για μία δουλειά που γίνεται κατ΄ αρχήν από τη δημοτική αστυνομία, όμως οι έλεγχοι προς αυτή την κατεύθυνση, έχουνε χαλαρώσει.

Αυξάνονται έτσι τα παλιά εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, τόσο στο κέντρο όσο και στις συνοικίες, όπως με παρατηρήσεις τους μας υποδείχνουν οι συμπολίτες. Πρόκειται λοιπόν για περιπτώσεις τουλάχιστον οκτώ παρατημένων αυτοκινήτων. Δύο από αυτά μάλιστα είναι παρκαρισμένα μονίμως στην οδό Δαγκλή, κοντά στο Διοικητήριο.

Ένα παρατημένο όχημα υπάρχει  στην οδό Εγνατία,  ένα κοντά στην εκκλησία της Μεταμόρφωσης στο Βύρωνα, ενώ στην ίδια συνοικία υπάρχει ένα ακόμη παρατημένο αυτοκίνητο στην οδό Περγάμου.

Στο πάρκινγκ μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο στην Καλαμίτσα, εκεί υπάρχει επίσης ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο κι ένα ακόμη στην αρχή της οδού Πτολεμαίου.

Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα, καθώς αν απομακρυνθούν όλα αυτά τα αυτοκίνητα, θα δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης γι αυτούς που κινούνται κανονικά με τα οχήματά τους. Πρόκειται στις περισσότερες περιπτώσεις για παρατημένα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, που γίνονται εστία μόλυνσης. Σε λιγότερες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα οι ιδιοκτήτες των οποίων απέσυραν τις πινακίδες, προσπαθούν να τα συντηρήσουν για να τα χρησιμοποιήσουν μελλοντικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις το να είναι χωρίς πινακίδες ένα αυτοκίνητο, παρκαρισμένο στο δρόμο, αυτό δεν είναι σωστό. Επιβαρύνει τη λειτουργία της πόλης. Πρέπει λοιπόν η Δημοτική Αστυνομία να έχει το νου της και σ΄ αυτά τα προβλήματα, ειδικά όταν τα παρατημένα αυτοκίνητα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, όπου οι ελεύθερες θέσεις στάθμευσης είναι πραγματικά περιζήτητες.

 

Διαβάστε επίσης