Ο Ε61 και όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο

 Ο Ε61 και όχι μόνο στο δημοτικό συμβούλιο

Με 45 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στο Δημαρχείο το δημοτικό συμβούλιο. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά το δρόμο Ε61, το αίτημα της Εγνατίας οδού για διάνοιξη οδών πρόσβασης στο περιαστικό δάσος, προκειμένου να πραγματοποιήσει για τις ανάγκες των μελετών του έργου, γεωτεχνικές έρευνες. Το θέμα συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο, για 3η φορά, καθώς έχει συζητηθεί χωρίς να ληφθεί απόφαση, με αναβολή για την επόμενη συνεδρίαση στις 3 και 13 Οκτωβρίου. Φαίνεται ότι η σημερινή συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, θα είναι η τελευταία, δηλαδή οριστικά αυτό θ΄ αποφανθεί αν θα δώσει τις άδειες ή όχι. Φαίνονται να στηρίζουν το αίτημα της Εγνατίας οδού, η ομάδα του Μάκη Παπαδόπουλου και φυσικά η ομάδα της πλειοψηφίας. Υπάρχουν ωστόσο αντιδράσεις από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και κατοίκους του Αμυγδαλεώνα, κυρίως όμως του Σταυρού Αμυγδαλεώνα.

Η συνεδρίαση έχει κι άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Ένα άλλο ερώτημα είναι αν στη διάρκειά της θα συζητηθούν ζητήματα της πόλης, πριν από την ημερήσια διάταξη.

Στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αυτό δεν έγινε. Είναι  πολύ πιθανό να μην γίνει ούτε σήμερα, λόγω της σημαντικότητας του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

Κατ΄ άλλα θα εγκριθεί ο απολογισμός του Δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος του 2015, όπως επίσης και η 22η αναμόρφωση του προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.

Ανάμεσα σε αυτά τα θέματα που αφορούν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, υπάρχει η δημιουργία νέου κωδικού για την εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο αφορά παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού.

Τρία θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν τις σχέσεις του Δήμου Καβάλας με τη ΔΙΑΑΜΑΘ.

Συζητείται η παραχώρηση της διαχείρισης του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στη Δημωφέλεια.  Πρόκειται για 50 ποδήλατα και τέσσερεις σταθμούς ποδηλάτων, που αρχικά εκμεταλλεύονταν ιδιώτης. Ο ιδιώτης αποχώρησε, ενώ η εισήγηση του θέματος αναφέρει ότι οι χρήστες των ποδηλάτων, είναι λίγοι.
Θα οριστεί επιτροπή διαχείρισης του κοινωνικού παντοπωλείου, αφού το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» τέλειωσε. Στην επιτροπή διαχείρισης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων. Θα συγκροτηθεί επιτροπή αξιολόγησης οικονομικών στοιχείων για τη μείωση μισθωμάτων δημοτικών ακινήτων για το 2017.

Προτείνεται 20% για συμβάσεις που έχουνε υπογραφεί ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και ιδιώτες μέχρι τον Ιούνιο του 2010. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, ο κάθε ιδιώτης πρέπει να δώσει στο Δήμο Καβάλας τα απαραίτητα στοιχεία, που δείχνουν ότι μειώθηκε ο κύκλος εργασιών του.

Ψηφίζεται η προμήθεια ενός νέου οχήματος, από την ελεύθερη αγορά, ένα τσιπάκι 4Χ4, 1400 κυβικών, για τις ανάγκες των μετακινήσεων της δημάρχου.

Αντίστοιχα θ΄ αγορασθεί κι ένα ανυψωτικό περενοφόρο όχημα, για τις ανάγκες του Δήμου Καβάλας.

Συζητείται η τροποποίηση των δρομολογίων υπεραστικής γραμμής Παληό –Καβάλα και Ζυγός – Κρυονέρι – Αμυγδαλεώνας – Καβάλα, για την εξυπηρέτηση των μαθητικών μετακινήσεων.

Ορίζεται επιτροπή εξέτασης βλαβών στο έργο της Παιδόπολης, Οι βλάβες κι οι ζημιές αφορούν τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε κτήριο της Παιδόπολης πριν από λίγες εβδομάδες.

Τέλος συζητούνται κι εγκρίνονται δαπάνες που αφορούν έξι τουλάχιστον μετακινήσεις εντός Ελλάδος  ή και περισσότερες, τόσο της Δημάρχου όσο και συνεργατών της.

 

Διαβάστε επίσης