• 18 Μαΐου 2024,

Αυξημένες κλοπές σε πολυκατάστημα της Καβάλας

 Αυξημένες κλοπές σε πολυκατάστημα της Καβάλας

Την περιπέτειά του μετέφερε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ακροατής, του οποίου τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, σχετικά με περιστατικό κλοπής πορτοφολιού μέσα στο κατάστημα Ζάρα της πλατείας Καπνεργάτη. Ο ακροατής υποστήριξε ότι τα περιστατικά κλοπών πορτοφολιών είναι αρκετά ωστόσο η διεύθυνση του καταστήματος αλλά και η αστυνομική διεύθυνση «σφυρίζουν αδιάφορα».

Ειδικότερα, ο ακροατής ισχυρίστηκε ότι οι κλοπές σημειώνονται εις βάρος ανυποψίαστων γυναικών που χάνουν τα πορτοφόλια μέσα από τις τσάντες τους. Η προσωπική του εμπειρία συνέβη πριν από δύο εβδομάδες, ενώ κατά τα λεγόμενά του την προηγούμενη εβδομάδα εκλάπησαν άλλα δύο πορτοφόλια κι ένα κινητό τηλέφωνο. Ο ακροατής μας ενημέρωσε ότι τηλεφώνησε προσωπικά στο τμήμα ασφαλείας του καταστήματος Ζάρα στην Αθήνα και συνομίλησε με τον Ιωάννη Μανίκα, ο οποίος αδιαφόρησε.

Παράπονα διατύπωσε όμως ο ακροατής και για την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας, αφού σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του η υπηρεσία δέχθηκε 15 και πλέον καταγγελίες για κλοπές εντός του καταστήματος χωρίς όμως να επιληφθεί του θέματος. Εάν πράγματι το προσωπικό περιστατικό του ακροατή εξελίχθηκε βάσει των λεγομένων του, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η κλοπή του πορτοφολιού ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες του καταστήματος, αίτημα που δε βρήκε ανταπόκριση από τον υπεύθυνο διότι απαγορεύεται κάτι ανάλογο. Η απαγόρευση επιβάλλεται από την αστυνομία, όπως αιτιολόγησε ο υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος από την Αθήνα.

Αναρωτήθηκε ραδιοφωνικά ο ακροατής: «Δεν οφείλουν οι υπεύθυνοι του καταστήματος να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των πελατών τους; Εάν εγώ για παράδειγμα έκλεβα ένα πουκάμισο από το κατάστημα δε θα έκλειναν άμεσα τις πόρτες προκειμένου να με σταματήσουν με το προϊόν της κλοπής στην κατοχή μου; Δε θα καλούσαν την αστυνομία ώστε να επιληφθεί του περιστατικού κλοπής; Τι απαντά η αστυνομία για τις καταγγελίες που έχει δεχθεί από τα θύματα; Εγώ πάντως σκοπεύω να προβώ σε καταγγελία και στην κεντρική διεύθυνση του καταστήματος στο εξωτερικό».

 

=

Διαβάστε επίσης