• 19 Απριλίου 2024,

Αυξημένο ενδιαφέρον για λατομικές περιοχές του Δήμου Καβάλας

 Αυξημένο ενδιαφέρον για λατομικές περιοχές του Δήμου Καβάλας

Πολύ σύντομη ήταν η χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Η αντιπολίτευση δεν συμμετείχε αφού δεν εμφανίστηκε ουδείς εκπρόσωπος της. Τα δύο ουσιαστικά θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Κατόπιν τούτου η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά σε αιτήματα για ερευνητικές εργασίες για μάρμαρο σε δύο περιοχές του Δήμου Καβάλας, πλησίον Νέας Καρβάλης και Λεύκης. Το ίδιο θετικές ήταν οι αποφάσεις που προηγήθηκαν από το τοπικό συμβούλιο της Νέας Καρβάλης. Όπως είπε στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος κ. Δημοσθένης Τουλκίδης, τελευταία οι αιτήσεις στο Δήμο Καβάλας έχουν αυξηθεί. Εταιρίες, ντόπιες και μη, θέλουν να ασχοληθούν με την εξόρυξη μαρμάρου σε γνωστές ή νέες εκτάσεις του Δήμου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος Καβάλας μόνο γνωμοδοτεί. Όπως είπε ο κ. Τουλκίδης υπάρχει εταιρία που πρόσφατα κατέθεσε 6 αιτήματα!

Χθες στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε η έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το προηγούμενο έτος. Στη διάρκεια του 2017 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είχε τρεις διαφορετικούς προέδρους (Μπόνιας, Χιώτη, Τσουρουκίδης) και 18 συνεδριάσεις. Έλαβε 108 αποφάσεις, 4 από τις οποίες αφορούσαν προεγκρίσεις για καταστήματα. Η Επιτροπή συζήτησε 34 θέματα για ανάκληση ή αφαίρεση αδειών καταστημάτων αλλά μόνο σε 14 περιπτώσεις πάρθηκαν σχετικές αποφάσεις. Σημειώνουμε ότι πλέον η επιτροπή δεν ασχολείται με άδειες καταστημάτων αφού η διαδικασία άλλαξε. Γίνεται γνωστοποίηση έναρξης λειτουργίας από πλευράς του επαγγελματία.

Πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της κ. Τσουρουκίδης βρίσκονταν σε σχολείο της Νέας Καρβάλης για μια ακόμη ενημερωτική εξόρμηση περί της ανακύκλωσης. Ο Δήμος Καβάλας με τον ίδιο τρόπο έκανε μάθημα ανακύκλωσης σε 6 συνολικά δημοτικά σχολεία. Την ενημέρωση συνέδραμε προσωπικό της ΔΙΑΜΑΘ. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί. Σε κάθε σχολείο η ενημερωτική διαδικασία διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Άλλα δημοτικά νέα

Στις 29 Γενάρη φαίνεται ότι θα συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο. Η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα. Η υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2018 άρχισε ήδη, με τις καθιερωμένες πρώτες δαπάνες του νέου έτους. Σύντομα θα αρχίσουν και οι υπόλοιπες.

Διαβάστε επίσης