• 7 Μαΐου 2024,

Άγγελος Ελευθερόπουλος: «Πορεία πρωταθλητισμού ο Άρης Πηγών από  ένα σημείο και μετά» 

 Άγγελος Ελευθερόπουλος: «Πορεία πρωταθλητισμού ο Άρης Πηγών από  ένα σημείο και μετά» 

Ο Άγγελος Ελευθερούπολης επί χρόνια από τους βασικούς στυλοβάτες του Αρη Πηγών μίλησε στην Αθλητική Πρωινή για το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας, για την πορεία της ομάδας ενώ εξέφρασε την άποψη του και για την αναδιάρθρωση που ακούγεται στις τοπικές κατηγορίες.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πρώτα απ` όλα θέλουμε την αποτίμηση της σεζόν για τον Αρη Πηγών;

Απάντηση: Η χρονιά μετά την αλλαγή του προπονητή ήταν πολύ καλή. Ξεκινήσαμε λίγο στραβά τις πρώτες αγωνιστικές, έγιναν κάποια λάθη το περασμένο καλοκαίρι στο προγραμματισμό.  Ήρθαν όμως κάποιοι καλοί ποδοσφαιριστές. Αργήσαμε να βρούμε τα πατήματα μας.  Κάναμε την αλλαγή του προπονητή, ήρθε ο Δημήτρης Σιώπης. Από την 7η αγωνιστική και μετά θα έλεγα ότι η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού.  Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά μέχρι τη διακοπή λόγω του ιού.

Βασικός μας στόχος ήταν η άνετη παραμονή και να τερματίσουμε  μέσα στην πρώτη πεντάδα. Τερματίσαμε στην 7η θέση λόγω της ήττα από τα Λιμενάρια την τελευταία αγωνιστική. Πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι, ήμασταν σταθερά στην πρώτη πεντάδα.

Ερώτηση: Ήταν και ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, φέτος η Α` κατηγορία.

Απάντηση:  Τα τελευταία δυο χρόνια το επίπεδο της Α` κατηγορίας είναι φανταστικό. Θεωρώ  ότι είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα. Θα είναι άδικο να χαλάσει αυτό το πρωτάθλημα της Α` κατηγορίας. Ακούγονται πολλά και διάφορα και κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός  ότι το πρωτάθλημα διακόπηκε λόγω κορωνοϊού και να παραμείνουν στην Α`. Επίσης κάποιοι από τη Β` να το εκμεταλλευτούν και να ανέβουν από τη Β` σε περίπτωση που γίνουν δυο όμιλοι στην Α`.

Ερώτηση: Καταλαβαίνουμε ότι ο Άρης Πηγών δεν είναι υπέρ αναδιάρθρωσες στην Α` κατηγορία;

Απάντηση: Στην Α` κατηγορία λέμε όχι. Στη Β` κατηγορία δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Ας μην κάνουμε τη Γ`.

Η Α` κατηγορία όμως είναι Α` κατηγορία. Πρέπει να παίζουν λίγες και καλές ομάδες. Υπάρχουν 14 ομάδες που μπορεί να γίνουν και 12. Εμείς θέλουμε τον έναν όμιλο στην Α` κατηγορία. Θέλουμε ένα ανταγωνιστικό και καλό πρωτάθλημα.

Ερώτηση: Θα αλλάξουν όμως τα οικονομικά δεδομένα λόγω του κορωνοϊού. Τι αντίκτυπο θα έχει στον Άρη;

Απάντηση: Εννοείται ότι αλλάζει η ζωή για όλους μας. Αλλάζει και το ποδόσφαιρο. Εμείς περιμένουμε τη γενική συνέλευση. Είμαστε σε επικοινωνία κάθε μέρα με όλα τα παιδιά του συμβουλίου και τον πρόεδρο. Οφείλω να τους συγχαρώ για την φετινή τους προσπάθεια.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη Γ` Εθνική, τι απόφαση θα πάρει η ΕΠΣΚ.  Αυτό το δικαίωμα που έδωσε ο υπουργός να κάνουν αναδιαρθρώσεις οι τοπικές ενώσεις ίσως αποδειχθεί μεγάλο εμπόδιο. Θα δημιουργηθούν εμπάθειες και αντιπάθειες με τα σωματεία.  Αν δημιουργηθεί μια αναδιάρθρωση κάποιες ομάδες θα ευνοηθούν και κάποιες άλλες όχι.

Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση πάλι θα βρεθούν ομάδες που θα γκρινιάζουν.

Ερώτηση: ο Άρης Πηγών έκανε ένα μεγάλο χορό το καλοκαίρι όπου μάζευε χρήματα που βοηθούσαν πάρα πολύ την προσπάθεια. Τώρα τι γίνεται;

Απάντηση: Ο χορός μας είναι σχεδόν το μισό μπάτζετ κάθε χρόνο. Μαζεύαμε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσό.

Στο χορό έρχονται 1.500 με 2000 άτομα.

Εμείς έχουμε ένα πλάνο και περιμένουμε να περάσει και αυτός ο μήνας.  Να δούμε τα οικονομικά δεδομένα, τι χορηγούς θα έχουμε, τι χρήματα θα πάρουμε από την πολιτεία. Σίγουρα θα μειωθούν τα μπάτζετ, θα μειωθούν και τα εξοδολόγια των διαιτητών ενώ για τις μετακινήσεις ίσως υπάρχουν κάποιες επιχορηγήσεις και μιλάω για τη Θάσο.

Τώρα κάποιοι ποδοσφαιριστές που λειτουργούσαν τόσα χρόνια βάση χρημάτων, πιστεύω ότι τώρα θα αλλάξουν νοοτροπία.

Ερώτηση: Υπάρχουν σκέψεις να μείνει ο ίδιος προπονητής αλλά και ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας;

Απάντηση: Ο αρχικός στόχος του συμβουλίου πρώτα είναι να γενική συνέλευση στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πρώτο μέλημα μας είναι να διατηρηθεί η περσινή ομάδα και ο προπονητής.  Βλέποντας και κάνοντας.

Πιστεύω ότι το 80% των ποδοσφαιριστών θα παραμείνει στην ομάδα. Αυτό είναι βάση του πλάνου της ανταγωνιστικής Α` κατηγορίας σε έναν όμιλο. Αν αλλάξει η Α` και γίνει σε δυο ομίλους, τότε δε θα χρειάζεται εμείς να υπερβάλουμε ευατό και να διατηρήσουμε τον περσινό κορμό.  Θα είναι πολύ πιο χαμηλό το επίπεδο. Αλλάζουνε τα δεδομένα.

Ερώτηση: Στα συν ότι υπάρχει κόσμος πιστός στην ομάδα και σας βοηθάει με την παρουσία του. 

Απάντηση: Αυτό είναι το όπλο μας. Αυτή είναι η δύναμη μας.

Βασιζόμαστε στην έδρα μας. Απλά τώρα με τα οικονομικά όλοι θα έχουν δυσκολίες. Να πάνε λίγο καλά τα πράγματα και να μπορεί ο κόσμος να κάνει και το κέφι του. Να είναι κοντά στις ερασιτεχνικές ομάδες.

Ερώτηση: Δίκαια ο Μ. Α Ορφανίου πρωταθλητής στην Α` κατηγορία;

Απάντηση: Δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να πεις δίκαια για κανέναν, ότι δηλαδή δίκαια έπεσε το Χρυσοχώρι και οι άλλες ομάδες όπως η Καρβάλη και η ΑΕΚ. Ο Μ.Α Ορφανίου από τις πρώτες αγωνιστικές ήταν στις τρεις πρώτες θέσεις.  Εμένα μου άρεσε πολύ η συνέντευξη του κ. Καρίπογλου που τα είπε ξεκάθαρα.

Έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα, σωστά το πήρε ο Μέγας.

Ερώτηση: Υπήρχαν απογοητεύσεις στο πρωτάθλημα; Περίμενες να δεις κάποια πράγματα περισσότερα από ορισμένες ομάδες;

Απάντηση: Σίγουρα περιμέναμε περισσότερα από τον Ορφέα.

Επίσης και από τον Βύρωνα. Δεν υπολόγιζε κανένας από τους δυο τον Μέγα και βγήκε ο Μέγας. Εδώ που τα λέμε περιμέναμε όλοι μετά τα Χριστούγεννα να ξεφουσκώσει γιατί είχε μικρό ρόστερ. παίζαμε με ενθουσιασμό και τους βγήκε.

Ο δικός μας ο προπονητής έλεγε ότι είναι μια υπολογίσιμη δύναμη παρά το γεγονός ότι εμείς εκεί μέσα περάσαμε με 3-1.  Μπράβο στο παιδιά του Ορφανίου τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ειδικά  για την Καρβάλη θα ήθελα να πω. Είναι ένα βαθμό πίσω από τη ζώνη του υποβιβασμού και σίγουρα θα διεκδικούσε την παραμονή. Εδώ είναι μια αδικία.

Εύχομαι να βάλει όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος πλάτη για να βοηθηθεί το ποδόσφαιρο. Αυτά τα δύο χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα.

Διαβάστε επίσης