Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους

 Αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους

Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο αίθριο του δικαστικού μεγάρου Καβάλας. Τον αγιασμό που έγινε με πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου, έκανε ο Μητροπολίτης Στέφανος. Παραβρέθηκαν οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών, αρκετοί δικαστές- εισαγγελικοί λειτουργοί, υπάλληλοι και πολλοί δικηγόροι. Σύμφωνα με τον Γιώργο Γραμμένο πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας,  οι προοπτικές για το δικαστικό μέγαρο και τις παρεχόμενες σε αυτό υπηρεσίες φέτος είναι πολύ καλές. Υπάρχουν δικαστές και δικαστικοί υπάλληλοι ενώ θα βελτιωθούν και οι υποδομές του κτιρίου.

Το θέμα που συνεχίζει να προβληματίζει τον δικηγορικό κόσμο είναι αυτό της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου της Θάσου (έλλειψη προσωπικού κτλ). Όπως είπε ο Γιώργος Γραμμένος το συγκεκριμένο δικαστήριο υπολειτουργεί το Σεπτέμβριο και μάλλον θα υπολειτουργεί και τον μήνα Οκτώβριο. Παράλληλα ο Γιώργος Γραμμένος παρατηρεί ότι ένας άλλος στόχος του νομικού κόσμου είναι να γίνει πιο φθηνή η διαδικασία για προσφυγή για απονομή της δικαιοσύνης.

Για να μπορούν να την εμπιστεύονται ευκολότερα οι πολίτες, τονίζει. Ζητά λοιπόν (όπως και άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα) μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες των δικηγόρων. Μετά το τέλος του αγιασμού ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου συνάντησε τον πρόεδρο πρωτοδικών με τον οποίο συζήτησε τη λειτουργία του ειρηνοδικείου της Θάσου τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Τον αγιασμό παρακολούθησαν και ως δικηγόροι ο νέος Δήμαρχος της Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κωστής Σιμιτσής.

Μετά το πέρας του αγιασμού δικηγόροι και το προεδρείο του συλλόγου συναντήθηκε με τον πρόεδρο πρωτοδικών κ. Δεληκάρη. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση.

 

Διαβάστε επίσης