• 17 Μαΐου 2024,

Αγιασμός στο νέο φέρι μποτ

 Αγιασμός στο νέο φέρι μποτ

Τη Δευτέρα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε αγιασμός – μια διαδικασία που έμοιαζε με τελετή εγκαινίων – στο νέο φέρι μποτ των γραμμών της Θάσου, «Νικητής». Πρόκειται για ένα ολοκαίνουριο, αλλά μικρού μήκους φέρι μποτ της εταιρίας «Φιλιάγκου». Την εκδήλωση των εγκαινίων, μετά του αγιασμού, οργάνωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας με επικεφαλής τον καπετάνιο Στέλιο Φιλιάγκο.

Το πλοίο εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος, ενώ ο κ. Φιλιάγκος με την ευκαιρία ζήτησε να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια Πρίνος – Νέα Πέραμος και υπενθύμισε ότι η εταιρία του ζήτησε δρομολόγια στη γραμμή Πρίνος – Κεραμωτή.

Κι ενώ όλα αυτά τα ευχάριστα και χαρούμενα έγιναν τη Δευτέρα το απόγευμα στο «Νικητή», την Τρίτη το πρωί πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα έκτακτος έλεγχος του Λιμεναρχείου. Διαπιστώθηκε βλάβη στον καταπέλτη, που διορθώθηκε τις επόμενες ώρες της ίδιας ημέρας. Το πλοίο εκτέλεσε κανονικά δρομολόγια χθες. Την Τρίτη λόγω του μικροπροβλήματος στον καταπέλτη, έκανε τα δύο πρωινά και στη συνέχεια το Λιμεναρχείο του απαγόρευσε τον απόπλου. Το περιστατικό ήδη ανήκει στην ιστορία. Πάντως σχετικό δελτίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος, που είναι το ακόλουθο:

«Έκτακτη επιθεώρηση διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας στον λιμένα Πρίνου, με 54 επιβάτες, 09 Ι.Χ.Ε. και 01 δίκυκλο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν δυσλειτουργίες στον καταπέλτη με αποτέλεσμα με τον κατάπλου του “ΝΙΚΗΤΗΣ” στον λιμένα Πρίνου, να του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας πρόκειται να κινηθεί διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της γραμμής Καβάλα-Πρίνου, εξυπηρετούνται από λοιπά δρομολογημένα πλοία».

 

Διαβάστε επίσης