• 3 Μαΐου 2024,

KAMMIA ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ

 KAMMIA ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 6/7/2017                                

ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΣΤΙΣ 9:00 πμ

Σήμερα Τετάρτη 5/7/2017 αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ του ΠΑΜΕ προέβει  σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ με σκοπό την επανασύνδεση ρεύματος συναδέλφισσας  που κόπηκε λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Αναδείξαμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες χιλιάδες που γίνονται Πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια, μετά το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2017 να υπάρχει νοικοκυριό χωρίς ρεύμα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολες τις συνθήκες επιβίωσής μας. Δεν είναι δυνατόν να σφίγγει περισσότερο η θηλιά στο λαιμό μας όταν η πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αυξημένη φορολογία, τα χαράτσια, την αύξηση των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, την αύξηση στις τιμές σε βασικά είδη ανάγκης κλπ.

Σε αυτή την κατάσταση μας έχουν φέρει οι αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης – όπως και των προηγούμενων – συνεχίζοντας να φορτώνουν στις πλάτες μας τις συνέπειες της κρίσης, αφήνοντας μια ομογενειακή οικογένεια με ανήλικο παιδί εν μέσω καύσωνα χωρίς τα αυτονόητα, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους μεγαλοβιομήχανους με μειώσεις στα τιμολόγια μέχρι και 30% , χάριν της ανταγωνιστικότητας και της συνέχισης της κερδοφορίας τους.

Σαν απάντηση – δια στόματος της διευθύντριας του υποκαταστήματος της ΔΕΗ – πήραμε, ότι έτσι «λειτουργεί η επιχείρηση» ότι «όλα πλέον γίνονται από τα κεντρικά», «εμείς από εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», «κάνουμε ότι μας βγάλει το σύστημα». Κουβέντα όμως για το «σύστημα» που μετατρέπει τη ΔΕΗ σε «μαγαζί», και κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα τα  κάνει «εμπορεύματα» με σκοπό το κέρδος.

Καλούμε τους συναδέλφους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες στις πόλεις και τα χωριά μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση. Η μόνη λύση βρίσκεται στην Οργάνωση, τον αγώνα, την αλληλεγγύη. Στη συσπείρωση των συναδέλφων στα Ταξικά Συνδικάτα με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 6/7/2017                                 ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΣΤΙΣ 9:00 πμ

Διαβάστε επίσης