Αγώνας δρόμου και επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσακμιράνεια 2016»

 Αγώνας δρόμου και επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσακμιράνεια 2016»

Στον Δήμο Παγγαίου, το Σαββάτο, 16 Ιουλίου 2016, διεξήχθη, με μεγάλη επιτυχία, ο αγώνας δρόμου «Τσαμκιράνεια 2016»  με τη συμμετοχή 74 δρομέων, σε τέσσερις κατηγορίες, με αφετηρία τη Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτρη Τσαμκιράνη στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών.

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμιράνη που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο. Στην κατηγορία των ανδρών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σταύρος Τζιτζιός, τη δεύτερη ο Παντελής Καλλιμάνης και την τρίτη ο Ναούμ Γκουτζάκης. Στην κατηγορία των γυναικών το χρυσό μετάλλιο απέσπασε η Ματίνα Πρασάκη, το αργυρό η Ελένη Κασάπη και το χάλκινο η Θωμαή Νάσκου από τη Θάσο. Στις κατηγορίες των ανηλίκων από τις κορασίδες, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου, τη δεύτερη η  Πελαγία Ευδοκίου και την τρίτη η Αθηνά Παναγιωτοπούλου, ενώ στους εφήβους πρώτος  ήρθε ο Κων/νος Σαμαμίδης, δεύτερος ο Χρήστος Τάτσης και τρίτος ο Θεόδωρος Καλλιμάνης.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμκιράνη, στο μνημείο που στήθηκε πριν από λίγα χρόνια προς τιμήν του, στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών.  Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πυροβολητής Κωνσταντίνος Ξενιτίδης και ο επίτιμος δημότης του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Ρέμμος, με τον Παναγιώτη Τσακμιράνη, αδερφό του τιμώμενου Ανθυπολοχαγού, να κλείνει τον κύκλο των ομιλητών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσώστων Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελευθερών, καθώς και το σύνολο των εθελοντών, για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Διαβάστε επίσης