• 7 Μαΐου 2024,

Αγωνιούν για το μέλλον τους οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών

 Αγωνιούν για το μέλλον τους οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών

Οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών στην Καβάλα συνεχίζουν να βρίσκονται σε δεινή θέση αφού οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης (το πρακτικό μέρος των εξετάσεων) είναι πάντα σε αναστολή.

Για το πρόβλημα που συνεχίζεται εδώ και μήνες μίλησε χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο εκπρόσωπος του συλλόγου των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ν. Καβάλας κ.Αντώνης Μαστοράκης.

Μπροστά στο ενδεχόμενο η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στον κλάδο,  ο κ. Μαστοράκης απηύθυνε έκκληση προς τους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ζήτησε να παρέμβουν στον υπουργό κ. Σπίρτζη προκειμένου λόγω και της προεκλογικής περιόδου να υπάρξει αναστολή στην εφαρμογή του καινούργιου νόμου. Αν η πρόταση υλοποιηθεί τότε ενόψει των εθνικών εκλογών μπορεί να ξαναρχίσουν οι εξετάσεις, το πρακτικό μέρος για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, να γίνουν μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τον παλιό (προηγούμενο του νέου νόμου) τρόπο.

Στον τομέα μας επικρατεί κατάσταση καμένης γης,  είπε ο κ. Μαστοράκης. Επέρριψε ευθέως ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλη την Ελλάδα στον υπουργό Σπίρτζη, τον κατηγόρησε ότι επιμένει σε μια νέα νομοθεσία η οποία είναι λάθος.

Ο κ. Μαστοράκης υποστηρίζει ότι οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών ψάχνουν να βρουν να κάνουν καινούργια δουλειά,  ψάχνουν νέα επαγγελματική δραστηριότητα αφού με τα δεδομένα που ισχύουν δεν υπάρχει φως στο τούνελ.

«Γι’ αυτό και ζητάμε την παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να αλλάξουν τα δεδομένα» κατέληξε. Να ξαναρχίσουν και να γίνουν για λίγο διάστημα μέχρι να παρθούν αποφάσεις από το νέο υπουργό,  με τον παλιό τρόπο.

Διαβάστε επίσης