• 18 Μαΐου 2024,

Υποψήφιοι ναυαγοσώστες εξετάστηκαν στο Κολυμβητήριο

 Υποψήφιοι ναυαγοσώστες εξετάστηκαν στο Κολυμβητήριο

Πραγματοποιήθηκε χθες από το πρωί ως το μεσημέρι στο δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας (Περιγιάλι) διαδικασία εξέτασης υποψήφιων ναυαγοσωστών. Η διαδικασία αφορά τη χορήγηση σχετικής άδειας ώστε οι νέοι ναυαγοσώστες να προλάβουν τη νέα θερινή περίοδο, η οποία για όλες τις πολυσύχναστες ακτές αρχίζει το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Στις χθεσινές εξετάσεις, τις πρώτες που έκανε φέτος το Λιμεναρχείο Καβάλας, οι υποψήφιοι ήταν 10.

Προέρχονταν από την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη ακόμη και την πόλη των Σερρών. Ο αριθμός των 10 υποψηφίων θεωρείται μεγάλος.
Οι εξετάσεις δόθηκαν παρουσία της αρμόδιας επιτροπής. Σε αυτήν όπως πάντα συμμετείχαν εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γυμναστής) και γιατρός. Η διαδικασία των εξετάσεων δεν είναι σύντομη.

Χωρίζεται σε δύο επιμέρους κατηγορίες, τη θεωρία και την πράξη. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπάρχει για την άδεια ναυαγοσώστη, το Λιμεναρχείο Καβάλας προγραμματίζει επανάληψη της εξέτασης στη διάρκεια του Ιουνίου.

Μία ακόμη εξέταση υποψηφίων θα γίνει το Φθινόπωρο.
Όποιος ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί ως ναυαγοσώστης μπορεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία εξετάσεων.

Δηλαδή ακόμη κι αν δεν εξετάστηκε χθες έχει το δικαίωμα να αναζητήσει την επόμενη εξέταση σε κάποιο άλλο (συνήθως όμορο) Λιμεναρχείο και κολυμβητήριο.

Για την άδεια ναυαγοσώστη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον κυρίως νέων ανδρών (πολλές φορές πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ) αφού οι ναυαγοσώστες επιβάλλεται από τη νομοθεσία να υπάρχουν κάθε χρόνο και σε περισσότερες παραλίες της περιοχής και της πατρίδας μας γενικότερα.. Χθες από τους υποψήφιους οι 9 ήταν άνδρες και μία μόνο ήταν γυναίκα. Σημειώνουμε ότι το κλειστό κολυμβητήριο Καβάλας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει αυτήν την διαδικασία.

Διαβάστε επίσης