• 2 Μαΐου 2024,

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Χθες στη Χρυσούπολη, σήμερα στη Θεσσαλονίκη

 Αγροτικές κινητοποιήσεις: Χθες στη Χρυσούπολη, σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στο Νομό Καβάλας, ξεκίνησαν χθες το πρωί με μία συμβολική διαμαρτυρία, 100 περίπου αγροτών, της περιοχής του Νέστου. Χρησιμοποιώντας τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, -υπολογίζονται 70 περίπου τρακτέρ – συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της Χρυσούπολης χθες το πρωί. Πέρασαν από το κέντρο της πόλης, κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο, το οποίο απέκλεισαν συμβολικά για λίγη ώρα.

Συμπαράσταση προς την προσπάθεια τους, που ξεκινά σε διαφορετική βάση εφέτος, δήλωσε ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγ. Τσομπανόπουλος. Οι αγρότες εκπροσωπούνταν από τον Κώστα Ζυγούλα. Έφτιαξαν συντονιστικό όργανο μόνο για την περιοχή του Νέστου, είναι όμως σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών, στο Παγγαίο, στο Δήμο Καβάλας αλλά και το Σύλλογο Αγροτών Γυαλοχωρίων.

Σήμερα 100 περίπου αγρότες, με λεωφορεία θα κινηθούν από την περιοχή του Νέστου στην έκθεση Ζωοτεχνία, όπου θα παραστούν στα εγκαίνιά της στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τρύφωνας Αράπογλου εκπροσωπώντας τους αγρότες του Παγγαίου, είπε στην εφημερίδα μας, ότι για τον ίδιο λόγο σήμερα θα κινηθούν στη συμπρωτεύουσα περίπου 300 ίσως και περισσότεροι από την προαναφερθείσα περιοχή. Αγρότες από το Δήμο Καβάλας και τα Γυαλοχώρια θα έχουν τον ίδιο προορισμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κώστα Ζυγούλα, για λογαριασμό των αγροτών του Νέστου, οι κινητοποιήσεις στην περιοχή θα έχουν αυτή τη φορά διαφορετική μορφή, δεν προβλέπεται να κλείσουν δρόμους. «Θέλουμε να γλυτώσουμε την εξόντωση από τα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Ζυγούλας. Τόνισε ότι η μορφή των κινητοποιήσεων αλλάζει, αλλά αυτές συνεχίζονται.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, των άλλων οδηγών και των οδηγών των τρακτέρ, η κινητοποίηση των αγροτών στο κέντρο της Χρυσούπολης χθες και στην περιοχή του Δημαρχείου, ήταν υπό την διακριτική επιτήρηση της τροχαίας και της ελληνικής αστυνομίας γενικότερα.

Διαβάστε επίσης