• 17 Μαΐου 2024,

Αισιόδοξος για τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου ο Γ. Παπαφιλίππου

 Αισιόδοξος για τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου ο Γ. Παπαφιλίππου

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου σχετικά με την επίλυση του προβλήματος για τα χειμερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των χθεσινών δηλώσεων που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ.

Ο κ. Παπαφιλίππου, που πλέον διαθέτει την εμπειρία επί του θέματος λόγω των ανάλογων προηγούμενων περιόδων δήλωσε ότι ειδικά φέτος οι βουλευτές και οι φορείς έκαναν έγκαιρα προς το υπουργείο τις προβλεπόμενες ενέργειες. Δεν έκρυψε ότι στόχος όλων είναι, μετά τη συνεδρίαση του ΣΑΣ στα τέλη Οκτωβρίου, να επιβάλει το υπουργείο στις ναυτιλιακές εταιρείες την υποχρέωση δημόσιας υπηρεσίας στη γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Να εμπλέξει στη γραμμή του Πρίνου με τον προαναφερθέντα τρόπο και τις τρεις εταιρείες, προκειμένου κατά τους χειμερινούς μήνες να εκτελούν δρομολόγια.

Πιστεύω, σημείωσε ο Γιώργος Παπαφιλίππου, ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Εξήγησε, με συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι φέτος το χειμώνα τα δρομολόγια ίσως να είναι και περισσότερα από δύο. Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η προσωπική εκτίμησή του. Νεότερες εξελίξεις θα υπάρξουν στα τέλη του Οκτώβρη ή στις αρχές του Νοέμβρη, άσκησε κριτική στις ναυτιλιακές εταιρείας για την αδιαφορία τους στη γραμμή του Πρίνου και ειδικά τον χειμώνα, ενώ φάνηκε αισιόδοξος και για την ένταξη στα δρομολόγια του υδροπτέρυγου. Αν μετέχει στην εκτέλεση δρομολογίων και το υδροπτέρυγο, παρατήρησε ο κ. Παπαφιλίππου, δεν επηρεάζεται η επιβολή υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας στη γραμμή του Πρίνου, αφού όπως σημείωσε το υδροπτέρυγο θα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα – Λιμένα.

Διαβάστε επίσης