• 23 Απριλίου 2024,

Αισιόδοξος για την πανδημία ο Αλέξης Πολίτης- Τι λέει για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ

 Αισιόδοξος για την πανδημία ο Αλέξης Πολίτης- Τι λέει για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ

Παρά το ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νομό Καβάλας τον μήνα Φεβρουάριο ήταν περισσότερα σε σχέση με αυτά του Ιανουαρίου, ο συμπολίτης γιατρός Αλέξης Πολίτης είναι σταθερά αισιόδοξος.

Στηρίζει τα επιχειρήματά του, την αισιοδοξία του στη βελτίωση του καιρού και στην αύξηση των εμβολιασμών τον μήνα που ξεκίνησε χθες. Προκειμένου όπως ισχυρίζεται πριν το Καλοκαίρι όλη η Ελλάδα να βρεθεί σε μία καλύτερη κατάσταση σχετικά με τη νόσο.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Πολίτη στην Πρωινή αφορούν και τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και όσα συζητήθηκαν για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.

Αρχικά ο Αλέξης Πολίτης με την ιδιότητα του γιατρού, μίλησε για τα ζητήματα της πανδημίας στη διάρκεια του μήνα Φεβρουαρίου: «Ήμασταν σαφώς καλύτερα σε σχέση με τον αξέχαστο Νοέμβριο αλλά και τον Δεκέμβριο του 2020. Σιγά-σιγά χτίσαμε ένα τείχος ανοσίας.

Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλύτερα. Τα στελέχη είναι περισσότερο μολυσματικά αλλά λιγότερο θανατηφόρα.

Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση αλλά και αισιόδοξοι. Είναι σπουδαίο το εμβόλιο που έρχεται από την εταιρία Johnson & Johnson. Εκτιμώ ότι θα μας λύσει τα χέρια. Σιγά-σιγά ξεφουσκώνει η πανδημία. Θα τα πάμε καλύτερα στο μέλλον.

Αυτό που περάσαμε τον περασμένο Νοέμβριο ήταν ένας Αρμαγεδώνας!

Διαπιστώνω ταυτόχρονα ότι οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη υπομονή για αυτό και εκτιμώ ότι πρέπει να αλλάξουμε τα μέτρα. Να σκεφτούμε διαφορετικά. Εύχομαι η εστίαση να επαναλειτουργήσει πριν το Πάσχα».

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Πολίτης δήλωσε: «Ήταν το πιο ήσυχο Περιφερειακό Συμβούλιου στο οποίο έχω συμμετάσχει».

Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά με τη φράση «…. ολοκληρώθηκε σε μία ανθρώπινη ώρα».

Στην ερώτηση για το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνει: «Τώρα που υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στον ενδιάμεσο φορέα ΔΕΣΜΟΣ και θα προσληφθούν αξιολογητές, είναι ένα στοίχημα η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων να τελειώσει το μήνα Μάρτιο.

Οι δε πρώτες πληρωμές της μη επιστρεπτέας προκαταβολής εκτιμώ ότι δεν αργούν».

Διαβάστε επίσης