• 29 Μαρτίου 2024,

Αίτημα στη Eurobank να λειτουργήσει κατάστημα στις Κρηνίδες

 Αίτημα στη Eurobank να λειτουργήσει κατάστημα στις Κρηνίδες

Σε συνέχεια της λαϊκής συνέλευσης της Τρίτης στις Κρηνίδες, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο συνάντηση του κ. Δημάρχου με δύο εκπροσώπους της τράπεζας Eurobank. Ζητήθηκε από την τράπεζα να εξετάσει το ενδεχόμενο λειτουργίας καταστήματος της στις Κρηνίδες. Ο Δήμος Καβάλας δίνει τις απαραίτητες εγγυήσεις αλλά όπως φαίνεται το αίτημα θα εξεταστεί στα κεντρικά της τράπεζας με λίγες πιθανότητες ικανοποίησης. Στη συνάντηση χθες το πρωί ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θέμης Καλπακίδης. Η τράπεζα εκπροσωπήθηκε από δύο τοπικά στελέχη της.

«Πρέσινκ» στην Eurobank να λειτουργήσει κατάστημα στις Κρηνίδες

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε αίθουσα γυμναστηρίου σχολείου των Κρηνίδων λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της ίδιας περιοχής. Αυτή έγινε με αφορμή το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Η προσέλευση δεν ήταν ικανοποιητική,  θα λέγαμε ότι ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο. Παρόντες στη συνέλευση ήταν αρκετοί αιρετοί (και πρώην αιρετοί) κυρίως εκπρόσωποι παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Συμπεριλαμβανομένης της διοίκησης του Δήμου. Στη λαϊκή συνέλευση συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Αντωνιάδης και Κωστής Σιμιτσής. Ο κ. Αντωνιάδης παραπονέθηκε αρκετά έντονα γιατί δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για το διαφαινόμενο πρόβλημα. Όπως τόνισε, αν είχε ενημερωθεί έγκαιρα θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο. Σημείωσε ότι οι καταθέσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ αφορούν την τράπεζα που κλείνει το κατάστημα της στις Κρηνίδες.

Γρήγορα η συζήτηση επικεντρώθηκε σε επόμενες λύσεις και επιλογές καθώς άπαντες θεώρησαν δεδομένο ότι το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς διακόπτει τη λειτουργία του αύριο Παρασκευή. Ήδη χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο συνάντηση με εκπροσώπους της Eurobank, η οποία πιέζεται να λειτουργήσει κατάστημα της στην περιοχή των Κρηνίδων.

Την Τετάρτη το πρωί (επόμενη μέρα της λαϊκής συνέλευσης) μίλησε για αυτή και τις αποφάσεις που έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Καλπακίδης (φωτογραφία). Ο κ. Καλπακίδης δήλωσε: «’Ηταν μία καλή συγκέντρωση όπου έγιναν διάφορες προτάσεις.  Έχουμε ραντεβού με εκπροσώπους της τράπεζας Eurobank καθώς είναι δεδομένο ότι κλείνει η τράπεζα Πειραιώς. Οι κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να μην συνεργαζόμαστε με την τράπεζα Πειραιώς. Παραδέχομαι ότι δεν υπήρχε προσέλευση κόσμου στη λαϊκή συνέλευση. Δεν περνά απαρατήρητο το ότι σε αυτήν συμμετείχαν αρκετοί νέοι άνθρωποι της περιοχής».

 

 

Διαβάστε επίσης