• 20 Απριλίου 2024,

Στο τέλος αθωώθηκαν και ο κτηνοτρόφος και ο βοσκός!

 Στο τέλος αθωώθηκαν και ο κτηνοτρόφος και ο βοσκός!

Περισσότερα από 40 λεπτά το Μονομελές Καβάλας απασχολήθηκε χθες με υπόθεση υποτιθέμενου- όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε- χρέους 800 ευρώ σε βοσκό από κτηνοτρόφο του Νομού Καβάλας. Μια υπόθεση φαινομενικά απλή, η οποία εξελίχθηκε σε ένα μικρό σήριαλ. Στο τέλος ο κτηνοτρόφος αθωώθηκε μιας και το δικαστήριο πείσθηκε ότι όχι μόνο δεν υφίστατο το χρέος αλλά πιθανόν και να χρωστούσε ο βοσκός στο πρώην αφεντικό του! «Εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν να μας πάρουν και βόδι» είπε χαρακτηριστικά στην αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης δικηγόρος Καβάλας κ. Γιάννης Μίγγος. Το περιστατικό έγινε στο τέλος του 2015 και αρχές του 2016. Η δε καταγγελία του βοσκού στην επιθεώρηση εργασίας Καβάλας διατυπώθηκε με καθυστέρηση, το 2017.

Ο καταγγέλλων βοσκός υποστήριξε ότι ο κτηνοτρόφος του όφειλε 800 ευρώ. Αρχικά η καταγγελία του αφορούσε ποσό 1.880 ευρώ. Εργάστηκε σε αυτόν λίγους μήνες κι αποχώρησε – κατέθεσε- λόγω τραυματισμού του. Ο κτηνοτρόφος είπε στην απολογία του ότι είχε προπληρώσει τον βοσκό που αποχώρησε από τη δουλειά εντελώς ξαφνικά και σχεδόν απροειδοποίητα. Κρίσιμο σημείο η πληρωμή –μέσω τραπέζης- του βοσκού ενός ποσού 4.000 ευρώ. «Μέρος των χρημάτων ήταν δικά μου αφού το αφεντικό δεν είχε. Έπρεπε να φανεί η κατάθεση για να βγάλω βιβλιάριο υγείας του ΟΓΑ» είπε ο βοσκός. Ο κατηγορούμενους δέχθηκε ότι ο λόγος της κατάθεσης ήταν η έκδοση βιβλιαρίου αλλά είπε ότι τα 4.000 ευρώ ήταν δικά του, ουσιαστικά προπλήρωνε τον βοσκό.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν αρκετά έντονη αφού το δικαστήριο βρέθηκε μπροστά σε δύο σενάρια εντελώς αντίθετα μεταξύ τους. Η εισαγγελέας δεν αποδέχθηκε την κατηγορία. Πρότεινε την αθώωση του κτηνοτρόφου. Το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση του. Πριν αποχωρήσει από την αίθουσα αθωώθηκε και ο βοσκός αφού του είχε επιβληθεί ποινή αδικαιολόγητης απουσίας από προηγούμενη ημερομηνία της ίδιας δίκης.

*Στη χθεσινή συνεδρίαση του Μονομελούς δικάστηκαν 4 υποθέσεις ρευματοκλοπής. Οι 4 κατηγορούμενοι είχαν τακτοποιήσει την οφειλή τους, την οποία αναγνώρισαν, κι έτσι απαλλάχθηκαν. Στο πινάκιο του δικαστηρίου χθες υπήρχαν υποθέσεις χρεών στο ΙΚΑ- παραβάσεων του ΚΟΚ κτλ.

*Στο ισόγειο – αίθριο του δικαστικού μεγάρου βρίσκονται τα 4 μεγάλα κλιματιστικά, τα οποία θα τοποθετηθούν και θα λειτουργήσουν σε χώρους του. Κυρίως σε αίθουσες ακροατηρίων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης