• 28 Μαρτίου 2024,

Αιτήματα στον Υπουργό Τουρισμού: Αξιοποίηση καπναποθηκών- νέο λιμάνι στην Κεραμωτή- ΕΤΑΔ

 Αιτήματα στον Υπουργό Τουρισμού: Αξιοποίηση καπναποθηκών- νέο λιμάνι στην Κεραμωτή- ΕΤΑΔ

Στην Κομοτηνή ήταν χθες ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, έλαβε μέρος σε μια μεγάλη από πλευράς προσέλευσης σύσκεψη φορέων της ΑΜΘ. Τα λόγια του Υπουργού ήταν γενικά, τα αιτήματα που ωστόσο ακούστηκαν ιδιαίτερα συγκεκριμένα. Ο Νομός Καβάλας είχε «ισχυρή» παρουσία στη διαδικασία όπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης, οι 4 δήμαρχοι του Νομού και οι δύο πρόεδροι των ξενοδόχων. Της Καβάλας κ. Μιτζάλης και της Θάσου κ. Παρασχούδης.

Επειδή τα λόγια του υπουργού ήταν «μετρημένα» και χωρίς ειδήσεις, ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις – προτάσεις των δημάρχων. Ο κ. Μουριάδης ζήτησε ένα ευέλικτο και ευνοϊκό χρηματοδοτικά πλαίσιο για την αξιοποίηση των κλειστών καπναποθηκών της πόλης. Ο κ. Φίλιππος Αναστασιάδης μίλησε για την καθυστέρηση στην ΕΤΑΔ όσον αφορά παραχώρηση ακινήτων στους Δήμους (έφερε ως παράδειγμα τους Αμμόλοφους) και ο Σάββας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να κατασκευαστεί ένα νέο λιμάνι στην Κεραμωτή.

Σημειώνουμε ότι την προηγούμενη μέρα στη Χρυσούπολη, σε σύσκεψη τοπικών φορέων, παρουσιάστηκε από την ίδια δημοτική αρχή η συγκεκριμένη πρόταση πιο αναλυτικά. Από τα αιτήματα λοιπόν των 3 δημάρχων πιο μεγάλο αλλά και πιο δύσκολο (φυσικά και πιο αναγκαίο αναπτυξιακά) είναι αυτό για το νέο λιμάνι στην Κεραμωτή. (Πηγή φωτογραφίας facebook Δήμου Καβάλας).

 

 

Διαβάστε επίσης