• 3 Μαΐου 2024,

Αίτηση στον ΟΑΕΔ Καβάλας το πρώτο βήμα για το συμψηφισμό της απλήρωτης επιδότησης εργασίας

 Αίτηση στον ΟΑΕΔ Καβάλας το πρώτο βήμα για το συμψηφισμό της απλήρωτης επιδότησης εργασίας

Δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους συμψηφισμούς στην απλήρωτη επιδότηση εργασίας επιχειρήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο συμψηφισμός θα γίνει όπως είναι γνωστό για τα έτη που η επιδότηση εργασίας δεν καταβλήθηκε. Από το 2010 μέχρι και το 2015. Το τελικό κείμενο, το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης φαίνεται να ικανοποιεί τα Επιμελητήρια, τα οποία μελέτησαν το περιεχόμενο της.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Πολύ σύντομα τα Επιμελητήρια σε κάθε Νομό θα εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου με οδηγίες προς τις επιχειρήσεις ώστε να επωφεληθούν την ευκαιρία.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση μεταφέρει την ευθύνη των συμψηφισμών στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Έτσι η διαδικασία για κάθε επιχείρηση φαίνεται ότι ξεκινά με υποβολή αίτησης στον ΟΑΕΔ. Η αίτηση αυτή μάλιστα πρέπει να κατατεθεί πολύ γρήγορα για να αποφευχθεί το ζήτημα της παραγραφής για την απλήρωτη επιδότηση εργασίας των ετών 2014 και 2015.

Υποτίθεται ότι κάθε υπηρεσία του ΟΑΕΔ στους πέντε νόμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ενημερωμένη και αρκετά έτοιμη. Έχει δε τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία προ ετών η κάθε επιχείρηση είχε ζητήσει να επιδοτηθεί.

Οι συμψηφισμοί Θα προχωρήσουν αργά μεν αλλά σταθερά και έτσι και εκτός απροόπτου θα αρχίσουν να γίνονται το πρώτο διάστημα του 2021.

Στο μεταξύ το Επιμελητήριο Καβάλας Θα παρουσιάσει εντός των ημερών την καινούργια του ιστοσελίδα, στην οποία θα προβάλλει τις επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας που συνεχίζουν να λειτουργούν. Υπάρχει σχετική φόρμα που συμπληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι, με την οποία δηλώνουν ότι λειτουργούν.

Δηλώνουν επίσης τις υπηρεσίες που παρέχουν και τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούν τους πελάτες τους. Με αυτήν την ιστοσελίδα η οποία θα παρουσιάζεται και στην κεντρική ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, ο τοπικός φορέας θέλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε όλο το Νομό που παρά το «λοκ ντάουν» είναι ακόμη και σήμερα σε λειτουργία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου έδειξαν ενδιαφέρον δηλώνοντας την ταυτότητά και τα χαρακτηριστικά τους όπως ζητήθηκε, περίπου 60 επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας.

Διαβάστε επίσης