• 20 Απριλίου 2024,

Έργα περίφραξης- δωρεάν ίντερνετ- τουρνικέ στη δομή φιλοξενίας προσφύγων

 Έργα περίφραξης- δωρεάν ίντερνετ- τουρνικέ στη δομή φιλοξενίας προσφύγων

Στις 9 Δεκέμβρη το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δημοπρατεί ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 15 εκ ευρώ πλέον ΦΠΑ. Τα χρήματα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Αφορά την κατασκευή και λειτουργία υποδομών δωρεάν ίντερνετ στις 39 δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο προσφύγων- μεταναστών. Μία από αυτές το πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου.

Το έργο προβλέπει εγκατάσταση λειτουργία και καμερών σε κάθε δομή, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης ασύρματης πρόσβασης (WIFI) σε τριάντα εννιά (39) δομές φιλοξενίας πανελλαδικώς.

Μέσω της λύσης, θα είναι εφικτή η πρόσβαση των μεταναστών που διαμένουν σε κάθε δομή στο διαδίκτυο. Όλος ο εξοπλισμός θα παρακολουθείται κεντρικά από έναν διαχειριστή (Wireless controller).

Ο Wireless controller θα διαχειρίζεται αποκλειστικά (dedicated) τις δομές φιλοξενίας. Ο Wireless controller καθώς και ο τοπικός router θα μπορούν να διασυνδεθούν με εφαρμογές τρίτων για την πιστοποίηση και καταχώρηση των χρηστών σε αντίστοιχη βάση δεδομένων».

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προετοιμάζει δημοπράτηση έργων κατασκευής νέας περίφραξης όπου χρειάζεται (σε αυτό το έργο περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις του Ασημακοπούλου), προμήθεια και εγκατάσταση τουρνικέ.

Τα τουρνικέ θα εγκατασταθούν στις εισόδους των δομών. Στους πρόσφυγες- μετανάστες και του Ασημακοπούλου χορηγούνται αυτό το διάστημα νέες ταυτότητες, με τη χρήση των οποίων θα γίνεται η είσοδος στη δομή ενώ τα τουρνικέ (όταν λειτουργήσουν) θα μπορούν να ελέγχουν επακριβώς το πότε κάποιος μπήκε ή βγήκε.

Αυτό θα εξασφαλίζεται μέσω των νέων ταυτοτήτων που θα έχουν και θα χρησιμοποιούν οι ευρισκόμενοι εντός της κάθε Δομής. Υπάρχει επίσης προετοιμασία διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού σεκιούριτι.

Καλή είδηση είναι ότι σε όλες αυτές τις προωθούμενες αλλαγές και έργα υπάρχει συμμετοχή όλων των εγκαταστάσεων και ανθρώπων της δομής του Ασημακοπούλου. Λέγεται μάλιστα ότι οι υποδομές ίντερνετ που θα υπάρξουν στις δομές θα εξασφαλίζουν σύνδεση με το πρόγραμμα του δημοσίου «Σύζευξις» αλλά και με την Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης