Άκαρπη σύσκεψη στο Λιμεναρχείο

 Άκαρπη σύσκεψη στο Λιμεναρχείο

Με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείου Καβάλας, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η καθιερωμένη και επιβεβλημένη από τη διαδικασία σύσκεψη για τα δρομολόγια στη γραμμή της Θάσου, της επόμενης δρομολογιακής περιόδου, δηλαδή από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018.

Την ευθύνη είχε ο υπολιμενάρχης Καβάλας, ενώ συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπρόσωποι και των τριών ναυτιλιακών εταιριών. Στη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι κάθε μια εταιρία έχει τις δικές της προτάσεις, τις δικές της απόψεις. Θα συναφθεί πρακτικό που θ΄ αποσταλεί στο υπουργείο και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), όπου θ΄ αναφέρονται οι προτάσεις κάθε μιας εταιρίας. Στη συνέχεια προς το τέλος Οκτώβρη το Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει επί των αιτημάτων των εταιριών και η τελική απόφαση των δρομολογίων της επόμενης περιόδου θα παρθεί αρμοδίως από τον υπουργό.

Από σήμερα τα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου περιορίζονται. Διακόπτει ο «Νικητής», καθώς με βάση προηγούμενη απόφαση, μπορούσε να εκτελεί δρομολόγια μέχρι και χθες.

Τις προηγούμενες ημέρες τα δρομολόγια του «Νικητή», τα τελευταία της περιόδου κινδύνεψαν να σταματήσουν λόγω της αποχώρησης ενός ναύτη. Η εταιρία όμως κατάφερε και τον αντικατέστησε.

 

Διαβάστε επίσης