• 20 Απριλίου 2024,

Ακόμη ένας νέος δημιουργός εκθέτει στη Θάσο

 Ακόμη ένας νέος δημιουργός εκθέτει στη Θάσο

Στον εκθεσιακό χώρο του Καλογερικού στο  Λιμένα Θάσου θα φιλοξενηθεί φέτος, ακόμη ένας νέος δημιουργός, o Φασουλάς Λευτέρης και η  έκθεση του.  με τίτλο ” Άβολος παράγοντας/ Uneasy criteria “. Οι ημερομηνίες – διάρκεια της έκθεσης του είναι από 1/8/2020 έως 5/8/20  και διοργανωτής της είναι  η ΔΗ.Κ.Ε.Θ

Η δημιουργία, ως διεργασία συνομιλίας με τον εσωτερικό κόσμο μοιάζει σχεδόν μεταφυσική. Αποτυπώνονται σκέψεις διαχρονικές αλλά και σκέψεις της στιγμής  ταυτόχρονα.

Η προσπάθεια πειραματισμού με τα υλικά και την αλληλεπίδραση τους , κατέληξε στο να δημιουργηθεί μια σειρά έργων όπου ο “άβολος παράγοντας” καθορίζεται από τις συνθήκες ισορροπίας – ανομοιομορφίας.

Στην έκθεση του συναντιούνται ετερογενή στοιχεία, σε μια ζωγραφικού τύπου δόμηση, με επίκεντρο τις έννοιες του ανοίκειου, του άβολου και της αποξένωσης. Η προσπάθειά του  διακρίνεται από την  αναζήτηση μιας φόρμας με ζωγραφικού τύπου προσέγγιση στο χώρο, δίνοντας βαρύτητα στην κίνηση και την μορφή.

Η έκθεση του προστίθεται στον κατάλογο εκθέσεων για την ανάδειξη νεων δημιουργών  της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και συμβάλλει  σ’ ένα πολιτιστικό διάλογο όπου ανταλλάσσονται σκέψεις, ιδέες, προβληματισμοί  και προτάσεις.

 

Διαβάστε επίσης